(c) 2006 Blues-Finland.com
John Mayall: Blues-kaivo ei kuivu

2.10.2006

Pienen Amerikan-rundin tehnyt John Mayall vakuuttaa 72-vuotiaanakin janoavansa levyttämistä ja esiintymistä. Britannian-kiertue odottaa parin viikon päässä.

”Bluesin kaivo ei kuivu koskaan, ei ainakaan minun mielestäni”, sanoo
John Mayall washingtonilaiselle The Kitsap Sun –lehdelle. John Mayall & The Bluesbreakers esiintyi viime viikolla Oregonin Eugenessa ja Portlandissa sekä Washingtonin Seattlessa.

Mayall on ollut levyttämässä yhteensä yli viittäkymmentä pitkäsoittoa. Suuri osa näistä on Bluesbreakers-levyjä, osa taas muilla kokoonpanoilla tehtyjä. Mayallilla on käsityksensä uuden levyn ideoinnista: ”Yhtenäisellä teemalla uudesta levystä saa aina erilaisen. Viimeisimmän levyn (Road Dogs, 2005) takana oli ajatus tehdä koko levy yksin Bluesbreakerisin voimin – kappaleita ja tuottamista myöten.”
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Huuliharppu saa edelleen kyytiä
John Mayallin käsittelyssä.
(c)
Leigh Hilbert
John on tehnyt myös jazziin kallellaan olevaa musiikkia, mistä ajoittain todella massiivisiksi versioiksi kehittyneet ”California” –biisin tulkinnat lienevät tunnetuimpia. Road Dogsilla ”You’ll Survive” on tällaista aineistoa. ”Jazzahtavaa materiaalia on hauska soittaa”, blues-aatelinen kertoo.

Moni Mayallin henkilökohtainen esikuva onkin jazzin puolelta. Hän mieltää itsensä orkesterinjohtajaksi esimerkiksi
Duke Ellingtonin, Horace Silverin ja Art Blakeyn tapaan. ”Orkesterinjohtajan keskeinen tehtävä on antaa soittajille tilaa kehittyä”, Mayall hahmottelee. Englantilainen on tehnyt varsin kelvollista työtä, sillä Bluesbreakersista ovat nousseet esimerkiksi kitaristit Eric Clapton, Mick Taylor, Peter Green, Coco Montoya ja Walter Trout. Myöhemmin Fleetwood Macissa vaikuttaneet rumpali Mick Fleetwood ja basisti John McVie ovat myös Bluesbreakers-tuotantoa.

Nykyisen kokoonpanon kantavat voimat ovat
Joe Yuele rummuissa ja Buddy Whittington kitarassa. Mayall harmittelee, että jo pitkään matkassa mukana ollut kaksikko ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta. John kuitenkin on mielissään siitä, että nyky-Bluesbreakers tulee erittäin hyvin toimeen keskenään: ”Rakastamme työtämme ja soittaminen on meille ilo.”

John Mayall & The Bluesbreakersin 37 konsertin brittikiertue alkaa 17. lokakuuta. Rundi kattaa kaikki suurimmat kaupungit Skotlantia ja Walesia myöten.