(c) 2006 Blues-Finland.com
Albert Lee valloittaa Ruotsia

4.10.2006

Albert Lee & Hogan’s Heroes ovat pian Suomessa. Ohjelmassa ovat keikat Kokkolassa, Helsingissä ja Maarianhaminassa.

Albert Lee Hogan’s Heroes –bändeineen lähestyy uhkaavasti Suomea. Kokoonpano esiintyy keskiviikkona viimeisessä Ruotsin-konsertissaan pohjoisen Uumajassa. Leen Suomen-ohjelmaan kuuluvat esiintymiset Kokkolan Scandinavian Blues Partyssä (perjantai), Helsingin Virgin Oilissa (lauantai) ja Maarianhaminan Park Barissa (sunnuntai).

Oman tuotantonsa lisäksi Lee muistetaan useiden tähtien bändeistä. Hän on tehnyt yhteistyötä nimien kuten
Joe Cocker, Emmylou Harris, Jackson Browne, Eric Clapton, Bo Diddley ja Dolly Parton kanssa. Aina ei ole kuitenkaan mennyt yhtä hyvin. ”Ammattilaisurani alkoi vuonna 1960, kun pääsimme bändini kanssa teinipoikina säestämään jotain vaivoin tunnettua laulajaa”, itseoppineeksi muusikoksi itseään kutsuva englantilainen sanoo Piteå Tidningenille.

Lee kokee, ettei hän käyttänyt täyttä potentiaaliaan uransa alkuvaiheessa: ”Olisin varmastikin ollut menestyksekkäämpi 60-luvulla, jos en olisi ollut silloin niin vaatimaton. Sittemmin kainous on karissut.” Kitaristivirtuoosi kieltää myös ajatuksen, että erilaiset kemikaalit olisivat jarruttaneet uraa. ”Huumeeni on punaviini. En ole koskaan polttanut, joten ruohonkaan polttaminen ei ole tuntunut houkuttelevalta”, Lee luennoi.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Vuonna 1974 Lee muutti Los Angelesiin, jossa hän sai runsaasti sessiokitaristin hommia. Pari vuotta myöhemmin hänet pestattiin Emmylou Harrisin yhtyeeseen. Hän korvasi itsensä James Burtonin, joka tunnetaan Elviksen luottokitaristina. Lee keräsi arvostusta, mutta omat projektit jäivät lapsipuolen asemaan.

Gerry Hoganin kanssa Lee soitti ensimmäisen kerran vuonna 1987. Steel-taituri Hoganin lisäksi Heroes-bändissä soittavat rumpali Peter Baron ja basisti Brian Hodgson.

Tänä päivänä Lee, 62, on laajasti arvostettu, maailman valioluokkaan kuuluva kitaristi. Keikkatahti on kova. ”Sitä soitetaan keikka ja lähdetään matkaamaan kohti seuraavaa keikkapaikkaa. Välttämättä muutaman päivän takaisia konsertteja ei edes muista”, Albert kuvailee Piteå Tidningille.

”Soitamme kivaa, rokkaavaa tavaraa - ja kitarasooloja tulee paljon”, Lee lupaa tulevien keikkojen tarjonnasta. Keikoilla kuullaan materiaalia sekä uudelta soololevyltä ”Road Runner” että tulevalta kiekolta Hogan’s Heroesin kanssa.

Pohjoismainen yleisö on Leen mieleen: ”On ollut hienoa nähdä ruotsalaisyleisön rakastavan nimenomaan musiikkia. Mukavaa, että niin monet tuntevat minut.” Lee on varsin tunnettu erityisesti Ruotsissa, sillä mies on tehnyt parin-kolmen vuoden ajan yhteistyötä Ruotsin ”BumtsiBum” –ohjelmasta tutun
Robert Wellsin kanssa.
(c) Albert Lee & Hogan's Heroes