(c) 2006 Blues-Finland.com
Clapton ja Cale laittoivat hynttyyt yhteen

5.10.2006

Pitkään monen klassikkobiisin isää ihaillut Slowhand pääsi vihdoin levyttämään J.J:n kanssa. Kaksikon marraskuussa ilmestyvällä levyllä on myös aimo katras vierailevia tähtiä.

Eric Claptonin ja J.J. Calen yhteinen albumi ”Road to Escondido” tulee myyntiin marraskuun seitsemäntenä päivänä. Claptonin tunnetuimpiin esityksiin kuuluvat biisit ”Cocaine” ja ”After Midnight” ovat nimenomaan Calen käsialaa. Tulevan albumin kappaleet äänitettiin Kaliforniassa elokuussa 2005. Tähtiduon lisäksi levyllä esiintyvät muiden muassa Taj Mahal, Albert Lee, Derek Trucks, Steve Jordan, John Mayer sekä sittemmin edesmennyt Billy Preston.

Sekä Clapton että Cale tunnetaan musiikinlajien sekoittajina, eikä uutuuskiekko tee poikkeusta. Bluesin lisäksi ”Road to Escondido” on maustettu rokilla, countrylla ja folkilla. Clapton pääsee jälleen Calen biisien kimppuun, sillä jälkimmäinen on kynäillyt 11 levyn 14 biisistä. ”Soittaminen samalla levyllä ihailemani muusikon ja ihmisen kanssa on ollut minulle pyrkimys, ja nyt se käy toteen”, Clapton toteaa tiedotteessa. ”Oli hieno kokemus levyttää Ericin kaltaisen hienon muusikon kanssa”, vastaa Cale. ”Ilman Ericin tukea myisin tänä päivänä kenkiä”, hän lisäsi uutistoimisto AP:lle.

J.J. Cale teki loistavat kahdeksan ensimmäistä levyään vuosina 1971 – 82. Hän palasi 1990 ”Travel-Log” –levyllä, ja on sen jälkeen levyttänyt parin vuoden välein.

Claptonin viimeisin varsinainen blues-levy on parin vuoden takainen hieno tribuutti ”Me and Mr Johnson”.
B.B. King on myös tehnyt yhteislevyn Claptonin kanssa. Vuonna 2000 ilmestynyt kiekko oli nimeltään ”Riding with the King”.

Slowhand kiertää parhaillaan Yhdysvaltoja
The Robert Cray Band avaajanaan. Clapton suuntaa marraskuussa bändeineen Japaniin, Singaporeen, Kiinaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Paluu kaukomatkoilta on vasta ensi helmikuussa.

Matkailun edellyttämä hotellielämä ei ole Ericille enää ongelma, sillä ennen niin tehokas minibaarien tyhjentäjä ja huumeiden käyttäjä on selvinnyt molemmista riippuvuuksistaan. ”Nykyisin kulutan minibaareista vain suolapähkinät”, Clapton paljastaa AP:lle.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues