(c) 2006 Blues-Finland.com
Baseball inspiroi huippunäyttelijän bluesiin

6.10.2006

Jeff Daniels levytti biisin Detroit Tigersin surkeasta menestyksestä pari vuotta sitten. Joukkueen vireen noustua hän oli kuitenkin pakotettu kääntämään kelkkansa.

Monille uskonnon asemassa oleva palloilusarja Major League Baseball ja vuosi 2004: Detroit Tigers taapertaa tappiosta toiseen. Fanit ovat masentuneita. Kausikorttilaisiin lukeutuvalla Hollywood-näyttelijä
Jeff Danielsilla on peräti blues puserossa. Hänellä, kuten taiteilijoilla usein, painostava tunne kuitenkin toimii inspiraationa: mies levyttää delta blues –tyylisen kappaleen ”Lifelong Tiger Fan Blues”.

Pari vuotta myöhemmin Tigers pelaa loistavasti ja taistelee baseball-liigan kärkisijoista. Myös Daniels on pakotettu miettimään uudestaan biisinsä merkitystä. Tuloksena on suoranainen re-entry, ”Lifelong Tiger Fan Blues Revisited”, jossa sävel on sama mutta sanoitus on käännetty positiiviseksi!

”Biisi kertoo enemmästä kuin vain seuran kannattamisesta”, Daniels kuvailee The Detroit News –lehdelle. Kysymys on paljolti myös oman kotikaupungin maineen puolustamisesta – ja Detroitia ei tunnetusti Yhdysvalloissa pidetä minään onnelana. ”Tigers – hävisi se sitten tai voitti – on tavallaan antanut luvan pitää Detroitista. Tuntuu hyvältä viihtyä tässä kaupungissa”, näyttelijä selvittää.

Daniels myy kappaleen uutta versiota kotisivuillaan 99 sentin hintaan. Tuotot menevät Purple Rose –teatteriryhmälle.

Näyttelijän viimeisin menestys oli roolisuoritus
George Clooneyn ohjaamassa kiitetyssä leffassa ”Good Night, and Good Luck”. Hänet muistetaan mainiosti myös Melanie Griffithin kieputeltavana vuoden 1986 ”Something Wild” –pätkässä. Se sai suomalaiseksi nimekseen ”Vaarallinen tyttöystävä”.


Videolinkit (YouTube):
Jeff Daniels: Lifelong Tiger Fan Blues
Jeff Daniels: Lifelong Tiger Fan Blues Revisited
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues