(c) 2006 Blues-Finland.com
YLE Teema
YLE esittää Scorsesen Blues-sarjan

9.10.2006

Elokuvaohjaaja Martin Scorseselle musiikki on intohimo. Hän haaveili pitkään omasta musiikkielokuvasarjasta, ja lopulta hänen unelmastaan tuli totta - tai oikeastaan bluesia seitsemän eri ohjaajan ja elokuvan voimin.

(YLE) Vuosien työn tulos nähdään YLE Teemalla, kun Teemalauantai aloittaa Martin Scorsesen tuottaman ainutlaatuisen Blues-elokuvien (The Blues) sarjan.  

21. lokakuuta nähtävän Teemalauantain aloittaa dokumentti "Martin Scorsese: Musiikki ja tunteet (Martin Scorsese: Emotions through Music)", jossa New Yorkin pikku-Italiassa syntynyt ohjaaja selvittää, kuinka hän on käyttänyt työssään musiikkia. Scorsese kertoo monipuolisista musiikillisista vaikutteistaan ja nostaa esiin etenkin klassisen musiikin - mm.
Mascagnin Cavalleria Rusticanan ja Bachin Matteus-passion, Wagneria unohtamatta. Dokumentissa nähdään runsaasti näytteitä esimerkiksi elokuvista Taksikuski, New York New York, Kuin raivo härkä, Casino ja Lentäjä. Dokumentin on ohjannut Robert Kuperberg ja tuottanut ranskalainen LGM.

Dokumentin jälkeen sukelletaan syvälle bluesin maailmaan. Tarjolla on nimittäin Scorsesen itsensä ohjaama Blues-sarjan avausjakso nimeltään Kotiinpaluu (Feel Like Going Home). Elokuvassa muusikko
Corey Harris kiertää Mississippiä ja etsii bluesin juuria Afrikassa. Elokuvan esiintyjinä nähdään mm. Willie King, Leadbelly, John Lee Hooker, Taj Mahal, Ali Farka Toure ja Salif Keita. Scorsese itse sanoo elokuvan olevan kunnianosoitus delta-bluesille.

Sarjan seuraavat osat nähdään perjantaista 27.10. alkaen aina perjantaisin yhdeksältä YLE Teemalla. Sarjassa nähtävät elokuvat ovat
Wim Wendersin Ihmisen sielu (The Soul of a Man), Richard Pearcen Tie Memphisiin (The Road to Memphis), Charles Burnettin Lämmittelyä paholaisen nuotiolla (Warming by the Devil's Fire), Marc Levinin Kummisedät ja pojat (Godfathers and Sons), Mike Figgisin Punavalkosinistä bluesia (Red, White & Blues) ja viimeisenä Clint Eastwoodin Piano Blues (Piano Blues).

Sarjan on tuottanut Vulcan Productions/Road Movie/Cappa Productions/Jigsaw Productions, USA.


Teemalauantai: Martin Scorsese ja musiikki
Lauantai 21.10. YLE Teema klo 20.00 alkaen

Blues-sarja
Perjantaisin alkaen 27.10. klo 21.00
YLE Teema
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues