(c) 2006 Blues-Finland.com
Bluesin "brat pack" jälleen vauhdissa

10.10.2006

Bluesin kauhukakarat tulivat pinnalle jo teineinä, mutta edessä oli väistämätön taantuminen. Uudet projektit ovat nyt antaneet kuitenkin tuulta purjeisiin.

Mitä tapahtui bluesin nuorille toivoille?
Shannon Curfman, Jonny Lang, Kenny Wayne Shepherd ja Derek Trucks - joita on kutsuttu bluesin "brat packiksi" - saivat nimeä jo teineinä, mutta potentiaalin rajat tulivat yllättävän nopeasti vastaan. Curfman debytoi soololevyllä jo 14-vuotiaana. "Ei ole väliä, olenko 14- vai 44-vuotias. Olen muusikko joka tapauksessa", nyt 21-vuotias kitaristi-laulaja sanoi tuolloin.

Blues-debyyttinsä jälkeen Shannon on lähtenyt jo kahdesta levy-yhtiöstä. "J Records tahtoi tehdä minusta pop-tähden", hän kertoo Argus Leader -lehdelle, "mutta en ole pätkääkään pop-tyttö." Vaikka viimeisin levy "Take It Like a Man" onkin enemmän rokkia kuin bluesia, on nuorella naisella selkeät linjat: "En mitenkään voisi laulaa enkä soittaa kitaraa ilman bluesille ominaisia nuotteja." Hän kertookin suunnittelevansa uuden blues-albumin levyttämistä lähitulevaisuudessa.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Rock-henkisellä uudella levyllä Curfmanin vaikutteista kuuluvat läpi erityisesti Led Zeppelin ja The Rolling Stones. Jonny Lang, hänkin tänä päivänä vasta 25-vuotias, oli Shannonin esikuvia 90-luvulla. "Itsekin pääsin levyttämään todella nuorena. Oli mukavaa, että kuvioihin tuli toinen jokseenkin samanikäinen", Lang kertoi Arista Recordsin haastattelussa. Langin 16-vuotiaana levyttämä "Lie to Me" oli aikanaan tosikova tapaus. Sen jälkeen on tapahtunut melko vähän, mutta nyt on ulkona uusi kiekko "Turn Around", joka kuvaa artistia aidoimmillaan.

Myös louisianalainen Kenny Wayne Shepherd tuli pinnalle nuorena: avausalbumi "Ledbetter Heights" julkaistiin kaverin ollessa 18-vuotias. Pari vuotta myöhemmin tullut "Trouble Is" sisälsi hitin "Blue on Black", mutta ongelmia seurasi. Sähköinen blues-rock ei iskenyt isoon yleisöön, ja Kenny Wayne sortui niin monen tavoin miestä väkevimpiin. Sittemmin Shepherd, 29, on suoriutunut muun muassa blues-aiheisen dokumenttielokuvan tekijänä.

Eniten lupausta onkin ehkä Derek Trucksilla. Kitaravirtuoosin, 27, ura on ollut nousujohteinen ja hän soittaa tällä hetkellä
Eric Claptonin bändissä. Hän on lisäksi johtanut omaa yhtyettään sekä soittanut setänsä Butch Trucksin legendaarisessa The Allman Brothers Bandissa.

Guitar World Magazinen päätoimittaja
Brad Tolinski pohti nuorten blues-tähtien odotettua heikompaa menestystä Argus Leaderin pyynnöstä. "Odotukset heitä kohtaan olivat liian kovat", hän sanoo. "He olivat teknisesti taitavia, mutta heillä ei voinut olla takanaan samaa elämänkokemusta kuin esimerkiksi Stevie Ray Vaughanilla aikanaan. Yleisön kiinnostus lopahti, kun heitä alettiin pitää wannabe-tähtinä."

Pienen laman jälkeen näiden nuorien tulevaisuus näyttää aurinkoisemmalta. Trucksin lisäksi myös Curfman ja Lang ovat uusine levyineen jälleen kiertueilla. Shepherdin dokumentti "Ten Days Out - Blues from the Backroads" on tulossa ulos kera live-cd:n, jossa vierailevat muiden muassa
B.B. King, Clarence "Gatemouth" Brown ja Hubert Sumlin.
Shannon Curfman
(c) Eric Tadsen