(c) 2006 Blues-Finland.com
Tuhoajasta tuli harpisti

12.10.2006

Charlie Musselwhiten työuran alkuvaiheet eivät välttämättä viitanneet musikaaliseen tulevaisuuteen. Muutto Chicagoon teki kuitenkin tehtävänsä.


Blues-maailman harpistiparhaimmistoon kuuluva
Charlie Musselwhite, 62, syntyi Mississipissä ja asui myöhemmin Memphisissä ja Chicagossa - silti hänen uransa blues-miehenä ei ollut selviö. "Muutin Memphisistä Chicagoon työn perässä. Ensimmäinen hommani oli tuhoaja: päästin päiviltä torakoita, kyyhkysiä ja rottia", Musselwhite kertoo Lexington Herald-Leader -lehdelle.

Hän selvittää, että työssään hän oppi nopeasti tuntemaan paikallisia ihmisiä ja kiinnostui myös
Elmore Jamesin kaltaisten hahmojen kaupunkia hallitsevista mainoksista. "Olin pitänyt Chicagoa vain hyvien työmahdollisuuksien kaupunkina. Kun tajusin paikallisen blues-skenen laajuuden, ajattelin, että tästähän tulee hauskaa. Ja niin tulikin."
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Musselwhite ystävystyi esimerkiksi John Lee Hookerin ja Furry Lewisin kanssa. "Nämä kaverit potkivat minua edespäin urallani ja kehottivat ottamaan musiikin vakavammin", Charlie jatkaa. Sittemmin hän on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Tom Waitsin ja The Blind Boys of Alabaman kanssa.

Charlie Musselwhiten ensialbumi "Stand Back! Here Comes Charlye Musselwhite's Southside Band" (1966) kuuluu harppu-bluesin ehdottomaan klassikkosarjaan. Debyytin myötä häntä alettiin verrata esimerkiksi
Paul Butterfieldiin. Kolme vuotta myöhemmin julkaistu "Tennessee Woman" on myös loistava, ja kiekko esitteli lisäksi pianisti Skip Rosen. Musselwhiten viimeisin levy "Delta Hardware" ilmestyi toukokuussa. Mies on bändeineen kiertänyt aiemmin tänä vuonna Australiassa ja Uudessa Seelannissa asti. Loppuvuosi kuluu kuitenkin kotimaassa.

Harppumestari kiteyttää kantavan ajatuksensa Lexington Herald-Leaderille: "Bluesissa on kaikki. Se on kaverisi hyvinä aikoina ja lohduttajasi pahoina aikoina. Blues on musiikkia joka lähtöön."
Charlie on automiehiä.
(c) Charlie Musselwhite