(c) 2006 Blues-Finland.com
Janiva Magness ansaitsi oikeutensa bluesiin

19.10.2006

Vuoden naisartisti omaa rajun taustan. Kovat kokemukset yhdessä musikaalisten taitojen kanssa oikeuttavat valkoisen naisen laulamaan bluesia.

Janiva Magness, tänä vuonna The Blues Foundationin parhaaksi naispuoliseksi nykyartistiksi valitsema laulaja, on urallaan kohdannut kyseenalaistamista. "Monien mielestä en ihonvärini puolesta saisi laulaa bluesia", Janiva vuodattaa kanadalaiselle Vue Weekly-julkaisulle. Hän kuitenkin korostaa, että jo yksin hänen henkilökohtainen kokemuskirjonsa oikeuttaa bluesiin. Nainen puhuu totta: hänen molemmat vanhempansa tekivät itsemurhan Janivan ollessa 16-vuotias. Itse hän onnistui alkoholisoitumaan vakavasti jo reilusti ennen 20 ikävuotta.

Bluesin voi katsoa jopa pelastaneen Magnessin alhostaan. "Blues on todellakin puhdistavaa musaa. Se on vaikuttanut minuun perusteellisesti jo nuoresta asti."
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Janiva Magness
(c) Jeff Dunas
Lisää hyvää oloa viisikymppiselle laulajalle tuli tänä vuonna The Blues Foundationin palkinnon myötä. Janiva kertoo olleensa valinnasta äärettömän yllättynyt, jäiväthän taakse Shemekia Copelandin ja Susan Tedeschin kaltaiset tekijät. "Olin satavarma, että Shemekia voittaa taas", hän sanoo Vue Weeklylle.

"Magness luo oman tyylinsä laulamalla bluesia kypsyydellä ja harjaantuneisuudella", Billboard Magazine on kehunut Janivaa. Singer Magazine tykkää myös: "Hänen äänensä on kiihkeä ja vahva - siinä yhdistyvät blues, soul ja jazz." Magness on laulanut muun muassa
R.L. Burnsiden, Jimmy Buffettin sekä Brian Setzerin levytyksillä.

Janiva on julkaissut seitsemän pitkäsoittoa, joista uusin "Do I Move You" ilmestyi keväällä. Magness on isoäiti ja asuu Los Angelesissa.