(c) 2006 Blues-Finland.com
International Blues Challenge helmikuussa

26.10.2006

The Blues Foundation järjestää maailman suurimman blues-kisan ensi talvena 23. kerran. Lavalla paremmuuttaan ratkovat sekä artistit että bändit.

Ensi helmikuussa ratkotaan jälleen blues-artistien ja bändien paremmuutta Memphisissä. Kuukauden kolmen ensimmäisen päivän aikana järjestetään nimittäin International Blues Challenge (IBC) Beale Streetin eri klubeilla. Järjestäjä on The Blues Foundation ja kerta on kahdeskymmeneskolmas.

Kisaan saavat osallistua The Blues Foundationin jäsenyhteisöjen edustajat. Ilmoittautumisaika vuoden 2007 kisaan on nyt päättynyt.

Kisan ensimmäisessä vaiheessa on mukana 150 eri aktia. Artistien ja bändien paremmuutta arvioidaan blues-sisällön, taitojen, omaperäisyyden ja lavatyöskentelyn perusteella.

Artisteja, joiden ura on lähtenyt lentoon IBC:n vauhdittamana, ovat esimerkiksi
Susan Tedeschi, Tommy Castro ja Michael Burks.

Vuoden 2006 voiton soolo/duo-sarjassa vei
Eden Brent. Hänen finaaliesityksensä oli voitokas, vaikka mimmin kosketinsoitin sanoi sopimuksensa irti jo keikan alussa. Mississipin Greenvillestä kotoisin oleva Brent on julkaissut yhden pitkäsoiton, "Something Cool" (2003).

Viimeisimmän bändikisan voitti
Joey Gilmoren yhtye. Ahkerasti keikkaileva Gilmore on hieman kokeneempi kaveri. Häneltä on julkaistu kahdeksan albumia, ensimmäinen vuonna 1979. Viimeisin, "The Ghosts of Mississippi Meet the Gods of Africa" tuli ulos viime vuonna.


Etsi netistä lisätietoja IBC:stä.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues