(c) 2006 Blues-Finland.com
Rod Piazza & The Mighty Flyers on lennossa

31.10.2006

Harppu-bluesin tekijäryhmä vierailee joulukuussa Pohjoismaissakin. The Mighty Flyers on vedossa, mutta Piazza muistelee lämmöllä sekä artistilegendoja että isoveljiään.

Rod Piazza & The Mighty Flyers on kovassa lennossa. Ryhmä kiertää Yhdysvaltoja ja keikkaillee joulukuun alussa myös Norjassa, Tanskassa ja Venäjällä. Harpistina Piazza lukeutuu blues-maailman kärkeen. Miten nuori Rod löysi sinisen musiikin?

"Vanhemmat veljeni kasvattivat minut bluesiin", Piazza kertoo losangelesilaiselle Daily Bulletin -lehdelle. "He soittivat
Jimmy Reediä ja Earl Bosticia, kunnon blues-tavaraa, eivätkä mitään Frankie Avalonia." Rod kuvailee, että hän tunsi bluesin puhuvan hänelle ja koskettavan hänen sieluaan.

Piazza aloitti soittamalla kitaraa, ja siirtyi huuliharppuun hieman myöhemmin. Hän liittyi
The Dirty Blues Bandiin 60-luvun loppupuolella, ja vietti yhtyeessä muutaman vuoden. Tämän jälkeen hän alkoi soittaa sessioissa ja eri artistien keikoilla. Sideman-aika olikin uran käännekohta: "Todellinen blues-koulutukseni alkoi tuolloin."
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
Honey ja Rod Piazza viihtyvät yhdessä. (c) Delta Groove Productions
Tuetut artistit eivät olleet ketä tahansa. Piazza toimi yhteistyössä George "Harmonica" Smithin, Big Mama Thorntonin, T-Bone Walkerin ja Big Joe Turnerin kanssa. Erityisesti Smith oli tärkeä. He esiintyivät yhdessä Bacon Fat -nimellä. Smithin terveyden alkaessa rakoilla toden teolla 80-luvun alussa oli edessä jälleen iso muutos.

Rod perusti The Mighty Flyers -kokoonpanon, joka toimii siis edelleen. Avainroolissa oli alusta asti pianisti
Honey Alexander. Hän on jo 30 vuotta totellut sukunimeä Piazza. Yhteistyö vaimon kanssa on saumatonta: "Olemme yhdessä koko ajan. Hänen ei tarvitse jäädä rannalle ruikuttamaan, kun minä lähden tien päälle." Lisäksi Rod kiittelee, että Honey on konserteissa niin ajan tasalla, että tietää aina mihin harpisti on milloinkin menossa.

The Mighty Flyers henkii johtajansa mielestä elämää isosti. "Bändi on tiukka ja yhtenäinen. En ikinä halunnut harpistiksi neljän patsaan eteen", Piazza jatkaa Daily Bulletinille.

Piazza epäilee joidenkin ihmisten olevan niin sieluttomia, ettei blues vetoa heihin. Siksi hän omistikin bändin viimevuotisen albumin "For the Chosen Who" nimenomaan bluesille vihkiytyneille kuuntelijoille. Rod Piazza & The Mighty Flyers oli esittelemässä levyn materiaalia muun muassa Rauma Bluesissa viime vuonna.


Hae netistä lisätietoja ryhmästä.