(c) 2006 Blues-Finland.com
Maria Muldaur otti Bob Dylanin käsittelyyn

31.10.2006

Newyorkilainen laulaja tarttui Dylanin rakkauslauluihin ja antoi niille kunnon blues-hoidon. Albumi "Heart of Mine" julkaistiin elokuussa.

Maria Muldaur
ja Bob Dylan vaikuttivat molemmat 60-luvulla New Yorkin Greenwich Villagen nuorten taitelijoiden yhteisössä, heittäen keikkoja nimellisellä korvauksella. Muldaur on nyt julkaissut levyllisen Dylanin lemmekkäämpiä kappaleita vanhaa ystäväänsä kunnioittaakseen. Mitään apinointia ei todellakaan ole taltioitu, vaan kokenut blues-nainen on antanut Dylan-raidoille todella juurevan käsittelyn.

"Mielestäni on artistin oikeus tulkita lainakappale omalla tavallaan", Muldaur julistaa floridalaiselle Bradenton Herald -lehdelle. Albumi - jonka koko nimi on "Heart of Mine: Maria Muldaur Sings Love Songs of Bob Dylan" - sisältää selkeän blues-poljentoiset luennat esimerkiksi kappaleista "To Be Alone with You", "Golden Loom" ja "Buckets of Rain".

Itsensä "mysteerisen miehen" mielipidettä Maria ei ole vielä kuullut. Hän kertoo, ettei kaksikko pidä aktiivisesti yhteyttä, ja sen seurauksena he ovat pysyneet ystävinä. Marian ajatuksissa Dylan esiintyy ilmeisen suurena ajattelijana: "Tiedän että tuo mieli on kiireinen totuuden tavoittelussaan ja sen julkaisemisessa runoutena", hän avautuu Bradenton Heraldille. Muldaur kertoo lisäksi, että hän tietää Dylanin tulevan mahdollisuuden saatuaan katsomaan häntä. "Tavatessamme hän on aina todella mukava."

Bob Dylan muistetaan useimmiten protesti- ja folk-laulajana sekä suurena runoilijana, mutta blues-miehenä hän on aliarvostettu. Tunnetun
Woody Guthrie -palvonnan lisäksi hänen esikuviaan ovat muiden muassa Leadbelly ja Blind Lemon Jefferson. Varsinkin Minnesotan miehen 60-luvun levyihin kätkeytyy loistavia blues-kappaleita. Niistä erinomaisia esimerkkejä ovat "Maggie's Farm", "It Takes a Lot to Laugh, It Takes a Train to Cry" ja "Leopard-Skin Pill-Box Hat".

Maria Muldaur on puolestaan suoriutunut pop-hitistään "Midnight at the Oasis" huolimatta nimenomaan bluesissa. Hän oli vuonna 2001 Grammy-ehdokkaana blues-kategoriassa. Viime vuoden albumi "Sweet Lovin' Soul" puolestaan nousi Billboardin blues-listalla yhdeksännelle sijalle. Samainen levy oli aiemmin tänä vuonna ehdolla Blues Music Awardiin (entinen W.C. Handy Award). Itsekin kohtalaisen lauluäänen omannut
Janis Joplin mainitsi aikanaan Muldaurin yhdeksi esikuvakseen.

Kesällä 2000 Muldaur esiintyi Rauma Bluesissa. Settiin kuului muun muassa upea duetto toisen aliarvostetun blues-miehen,
The Lovin' Spoonfulista paremmin tunnetun John Sebastianin kanssa.


Etsi netistä lisätietoja Maria Muldaurista.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues