(c) 2006 Blues-Finland.com
Allman-perinne jatkuu hunajaheimossa

1.11.2006

The Allman Brothers Band -johtaja Gregg Allmanin poika Devon jatkaa isänsä perintöä Honeytribe -bändissä. Hän ei ole ainoa muusikoksi ryhtynyt Allman-perheen vesa.

Derek Trucks, The Allman Brothers Band -rumpali Butch Trucksin veljenpoika, on nuoresta iästään huolimatta tunnettu musiikkipiireissä jo pitkään. Derek kitaroi parhaillaan Eric Claptonin yhtyeessä ja johtaa ehtiessään myös omaa bändiään. Nyt myös Gregg Allmanin poika Devon on alkanut saada ääntään kuuluviin.

Blues-rockia lähinnä mäiskivä
Devon Allman's Honeytribe julkaisi ensimmäisen levynsä "Torch" elokuussa. Julkaisua juhlitaan 40 kaupungin kiertueella. Osa keikoista on yhdessä The Allman Brothers Bandin kanssa.

Railakkaaseen rock & roll -elämäntyyliin helposti yhdistettävä The Allman Brothers Band on itseoikeutetusti yksi Honeytriben esikuvista, mutta ei pelkästään musiikillisesti. "Minulla on loistava esimerkki siitä, miten rokkiuraa ei tulisi lähestyä", Devon sanoo uutistoimisto AP:lle. Hän viittaa lähinnä isäänsä, joka kärvisteli viina- ja huumekoukussa 70-luvulla. "Käsitykseni isästä on silti ollut aina positiivinen."

Devonin isäsuhde ei ole ollutkaan erityisen kukkainen. Gregg ja Devonin äiti
Shelley erosivat pojan ollessa hyvin pieni. Devon ei kunnolla tavannut isäänsä ennen 15 ikävuotta. Isä-Allman katsoi Shelleyn jälkeen parhaaksi hypätä suhteeseen laulaja Cherin kanssa. Heidän liitostaan on poika Elijah, jolla on myös oma rokkiyhtyeensä, Deadsy.

Juurimusiikki ei ollut Devonille itseisarvo, vaan hän vastusti perintöään pitkään. Hän oli kiinnostunut muista musiikinlajeista ja kokeili vähän aikaa näyttelemistäkin. Viime vuoden alussa hän sai kuitenkin suoranaisen valaistuksen. "En enää välittänyt siitä, että jotkut ajattelivat minun ratsastavan nimelläni. Tajusin, että tämä on minun juttuni ja tältä minun pitää kuulostaa", mies selvittää Pittsburgh Tribune-Review -lehdelle.

Gregg Allman iloitsee mahdollisuudesta soittaa poikansa kanssa. "Joskus näin lehdessä kuvan
Dave Brubeckistä esiintymässä kahden poikansa kanssa. Mahtavaa, että pääsen nyt itsekin kokemaan saman", hän sanoo AP:lle. The Allman Brothers Band pitää edelleen yllä varsin kovaa keikkatahtia. Viimeisin studioalbumi tuli ulos vuonna 2003. Lisäksi bändi julkaisee omaleimaisia "instant live" -levyjä: keikalta lähtiessään kuuntelija voi hankkia juuri kuulemansa biisit cd:nä!

Nuorempi Allman, bändinsä laulaja ja soolokitaristi, luottaa uuden teknologian voimaan: "Ennen vanhaan bändeillä ei ollut sähköpostia, uusia faneja hankkivia MySpace-sivuja eikä seuraavalle keikkapaikalle opastavaa Mapquest-ohjelmaa. Miten ihmeessä he pärjäsivät?"

Devon Allman's Honeytriben MySpace-sivuihin voi tutustua
tästä.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues