(c) 2006 Blues-Finland.com
John Lee Hookerin tuotanto vihdoin kansiin

1.11.2006

Neljän cd:n boksi "Hooker" on julkaistu perikunnan tuella. Kokoelma kattaa legendan koko 50-vuotisen uran. Tytär Zakyia Hooker muistelee John Leetä muusikkona ja isänä.

Bluesin kuninkaisiin kuuluva
John Lee Hooker ei esittelyjä kaipaa. Kaivattu on silti kattavaa julkaisua 83-vuotiaana vuonna 2001 kuolleen mestarin pitkästä urasta. Nyt on julkaistu - perikunnan tukemana - neljän cd:n boksi miehen parhaita 50 vuoden uralta. Kokoelma on ristitty ytimekkäästi nimelle "Hooker".

"Hooker" alkaa ja loppuu kappaleeseen "Boogie Chillen'". Avausraita on primitiivinen, vuonna 1948 äänitetty versio. Levyn päättää tasan 50 vuotta myöhemmin
Eric Claptonin kanssa levytetty esitys.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
John Lee levytti uransa aikana yli 30 levymerkille. "Oli valtava työ saada selville, kuka omistaa mitäkin. Se on pääsyy siihen, että kattava kokoelma julkaistaan vasta nyt", selvittää perikunnan puuhanainen ja legendan tytär Zakyia Hooker Los Angeles Daily Newsille.

Tekijänoikeuksia ja levy-yhtiöitä tärkeämpi on tietysti John Lee Hooker ja hänen musiikkinsa. Miten tytär kokee isänsä soundin? "On elämys kuunnella kokoelmaa pitkältä uralta - en muistanut, kuinka paljon isän ääni vuosien varrella muuttui. Kasvoin tuon äänen kanssa ja se tuo tietenkin paljon muistoja. Koskettavinta on kuulla hänen korkeaa falsettiaan", Zakyia kuvailee.

John Lee käytti bluesin skaalaa taiten, ja sävykäs hän oli myös kotiloissa. Zakyia Hooker: "Hän oli tavallisesti hyvin nauravainen mutta toisaalta ajoittain hyvin vakava. Hän auttoi aina ongelmien sattuessa." Zakyia kertoo myös, että hänen lukutaidoton isänsä koki luonnon hyvin läheiseksi. "Inhimillinen kauneus ja särmikkyys oli se ilo, jonka muut ihmiset hänestä saivat."


Etsi netistä lisätietoja John Lee Hookerista.

Julkaisijan sivut (sisältää näytteitä levyltä)
(c) Shout! Factory