(c) 2006 Blues-Finland.com
Bluesia kankaalla

8.11.2006

Katja Juholan näyttely "Wang Dang Doodle" käynnistyy ensi viikolla Helsingissä. Naiseus, äitiys ja liitto blues-miehen kanssa ovat olleet pontimina juurimusiikkia kunnioittaville maalauksille.

Katja Juholan näyttely "Wang Dang Doodle" alkaa Helsingissä Lasipalatsin galleriassa tiistaina 14. marraskuuta. Kuudestatoista maalauksesta koostuva näyttely on voimakkaasti bluesin inspiroima. Näytteillä on kuvallisia tulkintoja esimerkiksi Bessie Smithistä, Etta Jamesista, Howlin' Wolfista sekä B.B. Kingistä.

"Blues-innostus on saanut alkunsa miehestäni
Jukka Juholasta, joka on koko elämänsä ollut blues-mies", Katja selvittää Blues-Finland.comille. Jukkahan tunnetaan piireissä nimellä Black River Bluesman. "Hänen ansiostaan juurimusa on tarttunut myös minuun. Työni ovatkin kunnianosoitus juurimusiikille." Katja kertoo pyrkineensä kuvissaan löytämään bluesin alkukantaisuutta ja sielua - rujouttakin.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Katja Juhola: Howlin' Wolf (2006)
Taiteilija kertoo tehneensä näyttelynsä taulut vuoden sisällä. Niiden aiheina ovat nainen, lapsi ja blues-laulaja. "Yhdistelmä voi kuulostaa kummalta, mutta on minulle läheinen. Olen nelivuotiaan pojan äiti ja blues-muusikon vaimo", Katja Juhola kiteyttää.

Näyttelyn varsinaiset avajaiset ovat lauantaina 18. marraskuuta kello 17 - 19. Black River Bluesman esiintyy tilaisuudessa. Nimen taakse kätkeytyvä, viime vuonna kansainvälistäkin huomiota herättäneen albumin "Ants in My Kitchen" julkaissut herra Juhola korostaa olevansa tällä kertaa sivuroolissa. Toistaiseksi näyttää siltä, että Jukka soittaa Lasipalatsissa soolopohjalta.

"Wang Dang Doodle" on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 12 - 18. Näyttely päättyy sunnuntaina 3. joulukuuta.


Linkit: Katja Juholan
MySpace-sivut, Black River Bluesman, Lasipalatsi