(c) 2006 Blues-Finland.com
Gary Primich ja Lazy Lester alkutalven tähdet

9.11.2006

Ensi vuoden viisi ensimmäistä viikkoa tarjoilevat jo kolme eri blues-tapahtumaa. Juurevaa menoa on luvassa Levillä, Ylläksellä ja Pieksämäellä.

Festarien osalta vuosi 2006 alkaa olla paketissa, mutta ensi vuosi tarjoaa lisää hyvää jo alusta asti. Blues-tapahtumien talvikauden aloittaa Levillä pidettävä
Hullu Poro Blues. Festari järjestetään perjantaina ja lauantaina 19. ja 20. tammikuuta. Paikkana on Hullu Poro Areena.

Tapahtuman nimekkäin esiintyjä on chicagolainen
Gary Primich, joka taitaa oivallisesti sekä huuliharpun että kitaran. Synnyinkaupunki tarjoili luonnollisesti Garylle hyvän blues-kasvualustan. Kaveri muutti kuitenkin 80-luvulla Teksasiin, missä hän oli perustamassa The Mannish Boys -bändiä.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
(c) Gary Primich
Hänen soololevyistään varsinkin "My Pleasure" (1992) on tutustumisen arvoinen. Garyn viimeisin levy on "Ridin' the Darkhorse", joka julkaistiin kesällä 2005. Hän soitti pari biisiä myös Wentus Blues Bandin "Family Album" -levylle pari vuotta sitten. Primich teki lokakuussa toistakymmentä keikkaa kattaneen kiertueen Britanniassa, Ranskassa ja Benelux-maissa.

Mielenkiintoinen nimi Levillä on myös
Robin Bibi. Kyseessä on kokenut brittikitaristi, joka starttasi omalle uralleen kymmenisen vuotta sitten tuettuaan sitä ennen muiden muassa Robert Plantia, Jimmy Pagea, Ben E. Kingiä ja Helen Shapiroa. Robinin tulkinta sisältää ilmeisten juurevien tyylilajien lisäksi myös funk- ja reggae-vaikutteita.

Kotimaisista esiintyjistä Levillä ovat kuultavissa pianomies
Mr Breathless, kokkolalaistrio Bad Bombers, sekä rullaava kokoonpano Wristshakers.

Meno jatkuu kaksi viikkoa myöhemmin, kun
Ylläs Jazz Blues alkaa. Tapahtuma järjestetään torstaista sunnuntaihin 1. - 4. helmikuuta. Ulkomaalaisvieras on syyskuussa Helsingissä nähty Lazy Lester, 73-vuotias harppumies. Little Walter ja Jimmy Reed olivat Lesterin suurimmat vaikuttajat uran alkutaipaleella. Hänen merkkiteoksensa ”True Blues” ilmestyi vuonna 1967. Instrumentiksi käy harpun ohella vaikka pyykkilauta.

Kotimaisista huipuista paikalla ovat tuoreen levyn innoittamat
Eero Raittinen & Noisy Kinda Men sekä Dave Lindholm kera Äkäslompolo Traditional Bandin. Lisäksi nelipäiväisen festarin ohjelmaan mahtuu pitkä lista jazz- ja blues-nimiä. Lopullinen esiintyjälista ja aikataulu ovat vielä työn alla.

Perjantaina 2. helmikuuta blues soi myös Pieksämäellä.
Savonsolmu Winter Blues Party järjestetään Hotelli Savonsolmussa. Pääesiintyjänä on Seppo Valjakka & Friends. Eteläkarjalaisen pitkän linjan muusikon ystäviin kuuluvat Pieksämäellä mainion duon muodostavat Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen. Savonsolmussa veivaavat myös kokemusta ja nuorta verta sisältävä Elke Q Blue Moon sekä delta-vetoinen Vooduo.

Viime helmikuussa mukavasti onnistunutta Rauma Winter Bluesia ei näillä näkymin järjestetä ensi vuonna.


Linkit:
Hullu Poro Blues, Ylläs Jazz Blues, Savonsolmu Winter Blues Party