(c) 2006 Blues-Finland.com
John Hammond heittäytyi biisintekijäksi

9.11.2006

New Yorkin omapoika on tehnyt loistavan uran lainakappaleiden varassa. Nyt hän yllättää uudella levyllään myös hip-hop -vaikuttein.


Yhdysvaltain itärannikon blues-ikoni
John Hammond, ensi viikolla 64 vuotta, on tehnyt hienon uran. Hän on tehnyt sen kuitenkin tulkitsemalla muiden, kuten Howlin' Wolfin ja Muddy Watersin kappaleita. Oppia ikä kaikki: homma on muuttunut Hammondin uusimpien albumien myötä. Hän levytti ensimmäisen oman sävellyksensä pari vuotta sitten.

"En ole varsinaisesti mikään biisintekijä, joten viiden kappaleen kirjoittaminen uudelle levylle oli minulle iso juttu", hän sanoo New Jerseyn Daily Recordille. Hammond puhuu albumista "Push Comes to Shove", joka julkaistaan lähitulevaisuudessa.

Yllättävää uudella kiekolla on myös yhteistyö hip-hop -tähti
G Loven kanssa. Sukupolvi ja lähestymistapa musiikkiin on miehillä toinen, ja sen kokivat myös fanit: "Hänen yleisönsä ei pitänyt minusta, eikä minun yleisöni hänestä." Hammond kuitenkin korostaa, että miehet pitivät toistensa osaamisesta ja yhteistyö toimi todella hyvin.

Uusille omille kappaleilleen Hammond kertoo hakeneensa vaikutteita esimerkiksi
Mose Allisonista ja Robert Johnsonista. Uskaliaimmat ovatkin joskus kutsuneet Hammondia valkoiseksi Robert Johnsoniksi. Varmemmaksi vakuudeksi John viimeistelee uuden levynsä Junior Wells- ja Lightnin' Slim -lainoin.

Kitaraa ja huuliharppua soittava Hammond keikkaillee parhaillaan ahkerasti kotimantereellaan.


Etsi netistä lisätietoja John Hammondista. (www.fi)
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA