(c) 2006 Blues-Finland.com
Blues Caravaniin naiskitaristien kokoonpano

10.11.2006

Sue Foley, Deborah Coleman ja Roxanne Potvin muodostavat vuodeksi 2007 ryhmän "Blues Guitar Women". Tämän vuoden kokoonpano päättää karavaaninsa sunnuntaina Hollannissa.

Blues Caravanin kokoonpano "The New Generation" heittää viimeisen keikkansa sunnuntaina Hollannin Apeldoornissa. Erja Lyytisen, Ian Parkerin ja Aynsley Listerin muodostaman kolmikon siirtyessä ainakin toistaiseksi historiaan astuu esiin ryhmä "Blues Guitar Women". Vuoden 2007 Blues Caravanin rakentavat Sue Foley, Deborah Coleman ja Roxanne Potvin.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Halloween Blues
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Sue Foley, joka oli jäsenenä Blues Caravanin ensimmäisessä painoksessa yhdessä Candye Kanen ja Ana Popovicin kanssa, on kanadalainen kymmenen studiolevyn "veteraani" - nainen täytti tänä vuonna vasta 38 vuotta. Ilmaisussaan hän yhdistelee mielellään bluesia ja rockia. Rock on hänen alkuperäinen rakkautensa, mutta James Cottonin näkeminen livenä 80-luvun alussa vei hänet bluesiin. Hänen albumeistaan "Love Comin' Down" (2000) on erityisen kovatasoinen.

Rutkasti rokkia on veressä myös virginialaisella Deborah Colemanilla. Hän päätti hoitaa perheen perustamisen ensin, ja ryhtyi vasta 90-luvulla täysipäiväiseksi muusikoksi. Voitto Charleston Blues Festivalin uusien kykyjen kisassa vuonna 1993 oli varsinainen lähtölaukaus. Peräti 11 kertaa W.C. Handy Awardiin ehdolla ollut railakas lavaesiintyjä ihailee muiden muassa
Buddy Guyta ja Albert Kingiä. Tutustuminen hänen bluesiinsa käy hyvin esimerkiksi vuoden 1997 levyä "I Can't Lose" kuuntelemalla. Deborah vietti viisikymppisiään tänä vuonna.

Nuoresta lahjakkuudesta Blues Guitar Women -kokoonpanossa vastaa ranskankielisestä Quebecistä tuleva Roxanne Potvin, 23. Hän julkaisi ensimmäisen levynsä omakustanteena kolme vuotta sitten. Hänen ensimmäinen laajempaan levitykseen päätynyt albuminsa "The Way It Feels" tuli ulos maaliskuussa. Hän maustaa bluesiaan usein jazzilla, folkilla ja countrylla.

Blues Caravania vetävä Ruf Records kertoo, että vuonna 2007 show'n rakenne on tuttu. Jokainen kolmikon jäsen soittaa ensin setin oman bändinsä kanssa ja ilta päättyy koko trion yhteiskonserttiin. Levy-yhtiö paljastaa, että Blues Guitar Women on jo ollut studiossa tekemässä albumia tuottaja
Kevin Bowen johdolla.

Blues Guitar Women käynnistää kiertueensa näillä näkymin 25. tammikuuta Saksasta. Keikkoja on jo nyt buukattu ensi vuoden kahdelle ensimmäiselle kuukaudelle parisenkymmentä. Eiköhän kokoonpano nähdä Suomessakin viimeistään kesällä.


Etsi netistä
lisätietoja Blues Caravanista. (www.fi)

Linkit:
Sue Foley (MySpace), Roxanne Potvin (MySpace), Deborah Coleman, Blues Caravan
Sue Foley (c) Ruf Records