(c) 2007 Blues-Finland.com
SF Blues vuosimallia 2007

29.1.2007

Pepe Ahlqvistin ja Heikki Silvennoisen kelkkaan astuvat tänä vuonna Eero Raittinen ja Jukka Gustavson. Superkokoonpanon uusi albumi on odotettavissa keväällä. Keikkavuosi pyörähtää käyntiin viimeistään toukokuussa.


Kuten Blues-Finland.com jo
viime vuonna kertoi, SF Blues kokoaa uuden miehistön alkaneelle vuodelle. Kokoonpanoa vetävät tutusti Pepe Ahlqvist ja Heikki Silvennoinen. Uudessa ryhmässä vierailijoina nähdään ja kuullaan Jukka Gustavsonia sekä Eero Raittista. ”SF Blues 2007 starttaa entistä hurjempana”, kokoonpanon keikkoja myyvästä Dex Viihteestä kerrotaan.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Z-Trading
Ram-Bam Records
Rytmi
Audiodivari
SF Blues 2007, vasemmalta: Ahlqvist, Gustavson, Silvennoinen, Raittinen
(c) Dex Viihde
Erityisen mielenkiintoinen nimi uudessa SF Bluesissa on kosketinsoitinten ihmemies Gustavson. Parhaiten hänet muistettaneen Wigwamista, jossa hän vaikutti yhtyeen neljän ensimmäisen studioalbumin ajan. Hänen Wigu-uransa huipentui bändin progeimpaan levyyn ”Being” (1974), jonka jälkeen Jim Pembroke miehistöineen alkoi kääntyä selkeästi popin suuntaan.

Tuijottaminen Wigwam-historiaan ei tee ”Gutsille” oikeutta, sillä mies on suoriutunut tämän jälkeen mitä erilaisimmissa kokoonpanoissa ja tyylilajeissa. Esimerkiksi vuoden 1992 albumi ”Bluesion” pureutui bluesiin hienosti fuusioivasta näkökulmasta. Ja julkaistiinpa toisaalta Wigwamiltakin bluesveto: ”Live Music from the Twilight Zone” –konserttitaltiointi (1975) sisälsi blues-biisiparin ”Help Me/Checkin' Up on My Baby”.

Loistavana koomikkonakin tunnettu Heikki Silvennoinen omaa myös taustaa ’taiteellisemman’ musiikin parista, sillä hän oli 70-luvulla
Tabula Rasan kantavia voimia. Hänen blues-materiaalistaan vahvoja näyttöjä on esimerkiksi albumeilla ”Bobcat” (1997) ja ”Blues Blue Sky” (2000).

Pepe ja Eero ovat toimineet viime aikoina siksi aktiivisesti, että he eivät erityisiä esittelyjä kaipaa. Mainittakoon kuitenkin, että molemmilta tuli viime vuonna oivalliset levyt: Ahlqvist julkaisi
UMO Jazz Orchestran kanssa kiekon ”Mister Blues” ja Raittinen ikuisti nykysoundinsa The Noisy Kinda Menin kanssa albumille ”Pub Rock”.

SF Bluesin vuosimallia 2007 täydentävät basisti
Janne Rajala ja rumpali Jani Auvinen. Huhtikuussa uuden, pääosin originaalimateriaalia sisältävän albumin julkaisevan SF Bluesin keikkarupeama alkaa tällä tietoa toukokuussa. Ohjelmassa tulee Dex Viihteen mukaan olemaan 20 - 30 keikkaa.

Aiemmissa SF Blues –kokoonpanoissa ovat soittaneet muiden muassa
Dave Lindholm, Erja Lyytinen, Jukka Tolonen ja Mikko Kuustonen. SF Bluesilta on julkaistu albumit ”SF Blues” (2002) ja ”Joutomailla” (2005). Hammond B3:a soittanut Gustavson vieraili debyyttilevyllä.


Linkit:
Dex Viihde, Pepe Ahlqvist