(c) 2007 Blues-Finland.com
Kansa puhui, Dreamland Blues kiitti

21.2.2007

Erja Lyytisen albumi valittiin Radio Suomen äänestyksessä vuoden 2006 parhaaksi kotimaiseksi blues-albumiksi. Palkinnoksi voitokas artisti saa tutustua yksikielisen pölynimuribasson saloihin.

YLE Radio Suomen viikottainen Bluesministeri-ohjelma pyysi vuotuiseen tapaansa kuuntelijoita listaamaan niin ulkomaiset kuin kotimaisetkin menneen vuoden parhaat bluesalbumit.

Äänestyksen tulos julkistettiin maanantaina 19. päivä helmikuuta Bluesministeri-lähetyksessä ja kotimaisen sarjan voitti yli 24% osuudella kokonaisäänimäärästä
Erja Lyytinen albumillaan "Dreamland Blues".
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Z-Trading
Rytmi
Audiodivari
Grand Blues
Paitsi että äänestys on toiminut maamme kuunnelluimman bluesin ja makutottumusten peilaajana, on Bluesministerin kuuntelijaäänestyksessä menestyminen ollut myös hyvä ponnahduslauta erityisesti kotimaisille alan artisteille ja yhtyeille. Niinpä nyt kotimaisen sarjan voittaja palkitaan ensimmäistä kertaa erityisellä Bluesministeri-palkinnolla.

Palkinto on joka vuosi yksilöllinen ja sen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa rovaniemeläinen soitinrakentaja
Raimo Hakala. Tällä kertaa kyseessä on 50-luvun lopun muovisesta Hoover-pölynimurista konstruoitu yksikielinen sähköbasso, jonka mikrofoni on käsin käämitty ompelukoneen puolaan. Instrumentin soitto edellyttää avointa mieltä, tarkkaa intonaatiokorvaa ja muistuttaa tekniikaltaan pesusoikkobasson käsittelyä.

Soitin luovutetaan Erja Lyytiselle Bluesministerin lähetyksessä maanantaina 26.2. klo 23:03 asiaankuuluvin seremonioin.

ESA KULONIEMI


Linkit:
Äänestyksen tarkemmat tulokset, Erja Lyytisen kotisivut
Lue myös:
Norjalle kaksoisvoitto, Lyytinen neljäs