(c) 2007 Blues-Finland.com
Porvoon mitalla: Small Time Crooks

29.3.2007

Akustinen kaksikko antaa soitto- ja top-listoille kunnon juurihoitoa. EP "Modern Times" taittaa jopa Juice Leskistä blues-asuun. Pitkäsoittokin on suunnitteilla.

Kaksi pikkukonnaa nimellä
Small Time Crooks tekee tietään kotimaisen juurimusiikin maisemaan. Woody Allenin hillittömästä elokuvasta (suomeksi "Keksejä ja konnia") varastetun nimen taakse kätkeytyy duo Reima Lindroos ja Mika "Blues" Ikonen. Molemmat viihtyvät 6- ja 12-kielisten varressa; Lindroos hoitelee lisäksi laulupuolen ja Ikonen taitaa huuliharpun ja lyömäsoittimet.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Z-Trading
Rytmi
Audiodivari
Porvoolaistandemi löi hynttyyt yhteen neljä vuotta sitten. Miehet löysivät yhteisen sävelen jo parien jamien jälkeen. "Kemiamme toimivat - jopa ilman kemikaaleja", miehet kehuvat. Small Time Crooks julkaisi omakustanteena viiden biisin cd:n pari vuotta sitten, ja ukot kertovat suunnittelevansa myös kokopitkää albumia.

"Modern Times" -cd (tämä nimi on tuttu puolestaan
Chaplinin leffasta) on vahvasti blues-henkinen, mutta pikkukonnat uumoilevat painottavansa jatkossa ehkä enemmän jazz-puolta. Folk ja juurimusiikki muutenkin on joka tapauksessa homman juju. Yksi esikuvista on Neil Young, joka hänkin nuoruudessaan palvoi blues-artisteja - erityisesti Jimmy Reediä.

Mutta mikä on Small Time Crooksin missio? "Jatkamme ristiretkeämme juurimusiikin esilletuomisessa kaikkien soittolistojen, top-listojen, yleisen mielipiteen ja brezhneviläisen päänpuuhunlyöntikulttuurin maisemissa", Porvoosta niitataan.

Cd:n avausraita yhdistää hauskasti kotimaisen ja amerikkalaisen juurimusiikin: Ikonen on sovittanut
Juice Leskisen kotiseutuylistyksen "Juankoski Here I Come" raikkaaksi ralliksi. Lainamateriaali loppuu tähän, sillä loput neljä vetäisyä on porvoolaista alkutuotantoa. Nappaavin niistä on kenties Lindroosin "Melancholy Kid", jossa yksinkertaisen riffin ympärille rakennetaan tarina vähintäänkin ambivalentista kaverista. Kaksitoistakielinen soi maukkaimmin biisillä "Good Things Will Come", joka tahtoen tai tahtomattaan tuo väistämättä mieleen yhden Roger McGuinnin harvoista blues-biiseistä, "Hanoi Hannahin".

"Modern Timesilla" vallitsee intiimi jamitunnelma. Ihmeitä levy ei tarjoa, mutta se on mukava dokumentti osaavien, tositarkoituksella liikkeellä olevien muusikoiden taidoista. Omien kappaleiden kynäily on aina kunnioitettavaa puuhaa. Small Time Crooksin kappaleet ovat kokonaisen oloisia ja toimivia. Kyllä heidän kaltaisensa duo varmasti Suomen blues-markkinoille mahtuu, vaikkapa siihen
Vooduon ja Berryman & Bulletin kylkeen.

Woody Allenin leffassa mahtikeikkaa suunnitellut pikkukonnapoppoo nousi kukoistavaksi liiketoiminnaksi peitebisneksenä toimineen keksikaupan ansiosta. Ehkä porvoolaisversion jazz- ja folk-hankkeet iskevät kiville ja nousu maineeseen tapahtuukin bluesilla?