(c) 2007 Blues-Finland.com
Joan Armatrading teki blues-levyn

30.4.2007

Länsi-Intian saaristosta Englantiin päätynyt laulaja-lauluntekijä täytti itselleen tekemänsä lupauksen ja pyöräytti albumillisen blues-vetoista musiikkia. ”Blues on nykymusiikin kivijalka”, Joan niittaa.


St Kittsin pikkuruiselta saarelta Englannin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Birminghamiin on käynyt laulaja-lauluntekijä
Joan Armatradingin tie. Vuonna 1950 syntynyt artisti tunnetaan parhaiten soul-, pop- ja folk-tyylisistä kappaleistaan kuten ”Me Myself I” ja ”The Weakness in Me”. Afrikkalaiseen sukuun kuuluvana hän kuitenkin tuntee juurensa, ja tutkii niitä vastikään Euroopassa julkaistulla albumillaan ”Into the Blues”.
Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle

Blues-Finland.comin tukijat:   Z-Trading   Audiodivari   Rytmi-lehti
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Z-Trading
Rytmi
Audiodivari
(c) Judy Totton Publicity
”Blues on koko modernin musiikin kivijalka”, Joan kertoo tiedotteessaan. ”Kaikki muusikot tuntevat vetoa siihen. Muiden kanssa jammaillessa soittaminen päätyy aina ennen pitkää blues-progressioon.”

Joan kertoo, että on lupaillut blues-levyn tekemistä itselleen jo pitkään. ”Olen halunnut tehdä albumin, joka todella kuvailisi minua. Mielestäni ’Into the Blues’ täyttää tämän tehtävän. Rakastan bluesia!” Joan luonnehtii, että vaikka levyn kappaleet eroavatkin paljon toisistaan, on niiden välillä koko albumin lävistävä punainen lanka.

”Kesti kauan ennen kuin Joan Armatradin löysi
Muddy Watersin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan”, muotoili puolestaan lontoolaisen The Evening Standarding kriitikko Jack Massarik laulajan taannoisen Sohon-keikan jälkitunnelmissa. Massarikin mukaan Armatrading irrotteli Stratocasteristaan Jimi Hendrix- ja B.B. King -tyylisiä riffejä, jotka ovat kaukana naisen aiemmasta tyylistä. Uusien blues-vetojensa lisäksi Joan esitti myös vanhat hittinsä. Massarik kuvailee, että ”hänen kiukun ja tuskan vauhdittamalla, itseään säästelemättömällä laulutyöskentelyllä on paljon yhteistä Muddy Watersin kanssa.”

Joan keikkaili huhtikuussa Saksassa, Belgiassa ja Hollannissa. Kesällä laulaja suuntaa mittavalle Yhdysvaltain-kiertueelle. ”Into the Blues” julkaistaan rapakon takana vappupäivänä.


Linkit:
Joan Armatrading, Joan Armatrading MySpace