Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
(c) 2007 Blues-Finland.com
Hojas Blues Bandin päätöskeikka levynä

10.7.2007

Kotimaisen bluesin pitkäaikaisen vaikuttajan viimeinen konsertti on nyt saatavilla cd-muodossa. Finnish Blues Society on Blue North -levymerkillään "Live at Myllyblues" -historiaprojektin takana.

Finnish Blues Society (FBS) jatkaa uurastustaan kotimaisen rytmimusiikin puolesta. Klassikkolehti Blues Newsiä julkaiseva yhdistys ylläpitää myös Blue North Records -levy-yhtiötä, jonka nimissä on julkaistu muutamia tärkeitä, suomalaista blues-skeneä määritteleviä albumeja. Katalogiin kuuluvat esimerkiksi
Eddie Boydin "Mello Hello – Eddie Boyd in Finland" sekä ainutlaatuisia kokoelmalevyjä.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Cdon.com - blueslevyjä
FBS:n uusin aikaansaannos äänitteiden saralla on Hojas Blues Bandin keikkataltiointi "Live at Myllyblues". Hojas on yksi Suomen blues-historian merkittävimmistä kokoonpanoista, toimihan se lähes neljänkymmenen vuoden ajan. Uutuuslevyllä esiteltävä vuoden 2004 Myllyblues-keikka oli bändin viimeinen.

"Hojas-levyn tuottaminen merkitsee pitkäaikaisen haaveen toteutumista", FBS:n entinen puheenjohtaja
Vesa Walamies kirjoittaa levyn kansiteksteissä. "Hojas Blues Band oli yhteisömme epävirallisen kotiyhtyeen asemassa ja esiintyi muun muassa vuoden 1970 toukokuussa yhdistyksemme ensimmäisessä yleisessä kokouksessa." Levyn merkityksellisyyttä lisää se, että se on omistettu yhtyeen kahden ensimmäisen jäsenen, Markku Malkamäen (1951 - 2002) ja Kari Vakkurin (1951 - 2005) muistoille.

Hojas Blues Band soittaa levyllä kokoonpanossa
Sakari "Sonny Boy Magnusson" Helle (laulu ja huuliharppu), Kari Karpo (kitara), Pentti Solonen (piano), Kari Vakkuri (basso) ja Jorma Vuorinen (rummut).

Hojasin ainoaksi pitkäsoitoksi jäi "Sekatyömies" (1983). Kappaleiden suomenkielisistä sanoituksista vastasi
Juice Leskinen. Vuoden 2004 Myllybluesiin selvisi näistä enää "Luumupuu", härmäläinen luenta Sonny Boy Williamson II:n kuolemattomasta rallista "Peach Tree". Englanninkielinen versio taas kuuluu Helteen ja Solosen nykyisen kokoonpanon Sonny Boy Magnusson & Uptown Boogien ohjelmistoon.

Lisäksi tuolloiseen keikkasettiin kuului versiointia esimerkiksi
Robert Johnsonin (Steady Rollin' Man), Doc Pomusin (My New Chick) ja John Mayallin (Sonny Boy Blow) teoksista. Levyn päättää vanha kunnon traditionaali, "When the Saints Go Marchin' in".

Täyteläisin soundein soiva "Live at Myllyblues" on arvokas historiallinen dokumentti ja ansaittu kunnianosoitus pitkäaikaiselle suomibluesin vaikuttajalle. Sille on hyvä löytyä keskeinen paikka kotimaisen bluesin ystävän levyhyllystä.

Ja järjestetäänhän Myllyblues tänäkin vuonna: Saarijärven Lannevedellä 18.7. esiintyvät
Baby Boy Varhama & The Jinx feat. Ismo Haavisto sekä Tortilla Flat feat. Kari Kempas & Honey Aaltonen. Molemmat kokoonpanot soittavat kaksi settiä.

- - - - -

"Live at Myllyblues" -levyn voi tilata
Blues Newsin verkkosivujen kautta.