Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Ismo Haavisto Bandilta tulenarkaa bluesia

16.1.2009

Uusi albumi "Gasoline Girl" ilmestyy tammikuussa.  Viime vuonna uusiutuneen, nelimiehisen kokoonpanon purkittamaa julkaisua juhlitaan keikalla Lahden Torvessa 22. tammikuuta.

Ismo Haavisto Bandilta ilmestyy uusi albumi. "Gasoline Girl" -niminen levy näkee päivänvalon tammikuun aikana. Sloganinsa mukaan tulenarkaa bluesia sisältävä kokonaisuus on sataprosenttisesti Ismon omaa tuotantoa. Levyttäneessä kokoonpanossa vaikuttavat Haavisto (laulu, huuliharppu, kitara), Jonni "Sidekick Johnny" Seppälä (kitara), Jape Huotari (basso) ja Mikko Järvinen (rummut).
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Hiljattain uusiutuneen kokoonpanon kitaristi Seppälä on ammattimuusikko, joka on soittanut useissa arvostetuissa roots-kokoonpanoissa (Helge Tallqvist & Groovy Eyes, Deep Blue Divers, Helander Co, The Johnny Bonanza Show, Jay’s Frantics). Rumpali-Järvinen on ansioitunut puolestaan jazz-piireissä. Bassossa svengaavaa Huotaria on kutsuttu "kävelevän basson" mestariksi.

Haaviston bändi perustettiin vuonna 2000. Sen ohjelmisto koostuu pääosin solistin omaa käsialaa olevista kappaleista, mutta mukana on myös lainattuja blues-klassikoita. Asianomaiset kuvailevat musiikkiaan suoraviivaiseksi, tanssittavaksi ja rokkaavaksi bluesiksi. Esikuvia ovat esimerkiksi
The Fabulous Thunderbirds, Lazy Lester, Albert Collins ja Robert Cray.

Yhtye on julkaisut aiemmin levyn "Too Wild For Me", joka sekin sisältää ainoastaan Ismo Haaviston omaa tuotantoa. Ismo on säveltänyt materiaalia myös muille yhtyeille.

Ismo Haavisto Band keikkailee lähinnä Etelä-Suomessa, mutta esiintymisiä on tehty satunnaisesti laajemmallekin aina Saksaa myöten. Kotikaupungissaan Lahdessa yhtye on kysyttyä tavaraa. Se on esiintynyt molemmilla Lahden blues-festivaaleilla (Grand Blues Festival ja Roots & Blues) ja on ravintola Torven vakioesiintyjiä. Torvessa pidetään myös "Gasoline Girlin" julkaisukeikka. Päivämäärä on 22. tammikuuta.

Bändin perustaja ja solisti tunnetaan oivallisena huuliharpistina ja laulajana. Ismo on vieraillut useiden kotimaisten artistien levyillä (Francine, Marko Haavisto & Poutahaukat, Knucklebone Oscar, Laura Voutilainen) ja soittanut useiden ulkomaisten blues-tähtien kanssa (Kim Wilson, Lurrie Bell, Otis Grand). Haavisto on lisäksi tuttu
Honky Tonk Menistä ja Baby Boy Varhaman The Jinxistä. Ismo tekee myös soolokeikkoja.


Linkit:
Ismo Haavisto, Ismo Haavisto Band


Uutisten etusivulle