Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2007 Blues-Finland.com
Powers, Zetterberg, Brozman...

30.9.2007

Nimivahvan viikon päätapahtumat ovat Jyväskylän Blues Live! ja Kokkolan Scandinavian Blues Party. Harlemin mies Michael Powers on saamassa kunnianosoituksen nimikkokitaran muodossa.

Suomen toiseksi vanhin blues-festivaali, Jyväskylän Blues Live!, käynnistyy keskiviikkona. Nimivahvan pääkonsertin lisäksi tarjolla on klubiohjelmaa.

New Yorkin Harlemissa nykyisin asustava
Michael Powers tekee Jyväskylässä ensiesiintymisensä Suomessa. Myöskään muissa Pohjoismaissa hän ei ole soittanut. Lähimpää on liipannut Moskova: visiitistä on jäänyt todisteita "Live in Russia" (2002) -albumin muodossa. Jyväskylään Powers tulee tuore Italian-kiertue takanaan.

Michael Powersin musiikille on tyypillistä sekä akustisen että sähkökitaran käyttö ja niiden soundien yhdistely. Sähkökitarassa Michael luottaa memphisläisen Saint Blues -kitarapajan työkaluihin. "Saint Blues julkistaa ensi vuonna erityisen Michael Powers -signaturekitaran", mies itse paljastaa Blues-Finland.comille. Samaisen pajan tuotteita käyttää myös
Mississippi Allstarsin Luther Dickinson.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
(c) MichaelPowersFrequency.com
Cdon.com - blueslevyjä
Halloween Blues
Blues Live! Jyväskylä
Suhteet yläkertaan ovat Michaelille todella tärkeät. "Luen raamattua päivittäin. Odotan innokkaasti jokaista päivää ja mahdollisuutta katsoa maailmaa minulle suodun musiikillisen lahjan kautta", artisti kuvailee.

Jyväshovin lavalla Powersia säestävät vakiorumpali
Barry Harrison sekä bassossa keskisuomalaisvahvistus Jaska Prepula. Suomen-vierailunsa jälkeen Powers suuntaa Tukholmaan ja Kööpenhaminaan esiintymään. Tukholman-matkalla ovat mukana Bert Deivert ja Janne Zander, jotka kuuluvat myös Blues Liven ohjelmistoon.

Äskettäin "Takin' Sam's Advice" –levyn julkaissut Deivert on innoissaan Suomen-vierailustaan. "Olen ollut Suomessa muutamia kertoja aikaisemmin, pidän todella siellä soittamisesta. Suunnittelen parhaillaan festivaaliohjelmaani vuotta 2008 varten. Toivottavasti Suomestakin löytyy minulle sopivia tilaisuuksia soittaa."

Vaikka Bertillä on tuore levy paketissa, on hänellä levytyssuunnitelmia lähitulevaisuuttakin varten. "Tarkoitus on aloittaa uuden albumin valmistelut. Levyllä tulee olemaan lähinnä blues-mandoliiniin nojaavaa musiikkia", Bert kertoo Blues-Finland.comille. Hän arvioi, että kiekon tekemiseen vierähtää vuoden verran "Takin' Sam's Advicen" tapaan. Kaksi viimeisimmän levyn raidoista tulee olemaan myös Deivertin suurelle idolille
Yank Rachellille omistetulla tribuuttilevyllä, joka ilmestyy loppusyksystä.

Blues Live! käynnistyy keskiviikkona avausjameilla Jazz Barissa, paikalla on myös
Midnight Moaners. Samassa paikassa esiintyvät torstaina Daddy Giljoteen ja Mr Breathless. Jazz Barin perjantaissa soittavat puolestaan Paul & The Blue Delivery, Bert Deivert & Janne Zander sekä Marjo Leinonen ja Viranomaiset. Deivert ja Zander heittävät vielä lauantai-iltapäivän keikan samaisessa paikassa.

Michael Powers Frequencyn lisäksi lauantain pääkonsertissa Jyväshovissa esiintyvät
Sven Zetterberg Blues Band, Dave Kelly ja Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men. Festivaalin päättää sunnuntaina Old Bricks Innissä Rattlesnake Daddies, Blues DeLuxe Duo ja akustiset jamit.

Lue lisää Blues Live! -
ennakkojutusta ja katso tarkempia tietoja infosivulta.
Kokkolassa skandinaavisesti 15:nnen kerran

Viisitoistavuotiaan Scandinavian Blues Partyn ohjelmassa ovat pohjoismaisten huippujen lisäksi olleet vuosien varrella muiden muassa
Big Jack Johnson & The Oilers, Louisiana Red, The Holmes Brothers ja T-Model Ford. Myös vuoden 2007 painos on kansainvälinen. Kenties odotetuin ulkomaanvieras on Bob Brozman. Kitaramestarin uusin albumi "Blues Reflex" (2006) oli keväällä ehdolla Blues Music Awardsien akustisessa kategoriassa, mutta taitaapa mies musiikkia laajemminkin. Miehen viimeisin albumi on nimittäin "Lumière", joka esittelee hänen maailmanmusiikkiosaamistaan ison orkesterin säestämänä.

Brozman esiintyy tällä viikolla myös Vaasassa (O'Malley's, keskiviikko), Pietarsaaressa (Jazzoo, torstai) Turussa (Theatre, lauantai) ja Suomusjärvellä (Salittu, sunnuntai). Kokkolassa hän soittaa perjantaina Sokos Hotel Kaarlessa ensimmäisenä esiintyjänä. Toisena lavan ottavat
Phil Guy ja Wentus Blues Band. Mukana juonessa huuliharppuineen on myös Bluesology-bändin Olli Ontronen. WBB on säestänyt Philiä runsaasti aiemminkin – yhteistyön hedelmä on muun muassa yhteinen livelevy, joka taltioitiin Helsingissä 90-luvun lopussa. Partyn perjantain osuuden päättää Jo' Buddy & Down Home King III.
Bob Brozman
(c) Ruf Records
Lauantaina lavalle nousevat Tomi Leino Band, ruotsalainen Louise Hoffsten, The Fabulous Thunderbirdsin entinen jäsen Gene Taylor aisaparinaan Bill Bateman sekä toinen ruotsalaisakti Paul & Blue Delivery. Scandinavian Blues Partyn oheisohjelmana on mahdollisuus katsoa Heikki Kossin ohjaama dokumentti "Family Meeting" ja vierailla levymessuilla. Tarkempia tietoja Scandinavian Blues Party -infosivulla.

Blues-viikko 40


Helsinki: Tiistaina Storyvillessä Guitar Martin & the Merrymakers. Lauantaina The Siberian Blues Huskies Macondossa ja Steve Webb Lepakkomiehessä.

Vihti: Pepe Ahlqvist ja Kelly Gang Nummelan Ned Kelly'sissä keskiviikkona.

Sipoo: Steve Webb vierailee keskiviikkona, paikkana Sous Sol.

Tampere: Torstaisessa Down Home Kivi -illassa Jimmy Lawson. Paikka on tutusti Teatterikahvila Kivi.

Forssa: Jake's Blues Band vauhdissa Blue Poolissa perjantaina.

Turku: Uutta levyä suunnitteleva trio Bluesbone keikalla Castlessa perjantaina ja lauantaina.

Espoo: Perjantaina Kivenlahden Stone Bay Innissä Steve Webb. Pepe Ahlqvist Duo Leppävaaran Basessa lauantaina.

Pieksämäki: Mr Breathless Coronassa perjantaina.

Jokioinen: Lokakuun kaljakumous -tapahtuman ohjelmaan kuuluu Jake's Blues Bandin konsertti.

Koski TL:  Lauantaina Mr Breathless Kestikarassa.