Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Doug Jay paiski töitä Tampereella

28.3.2008

Amerikkalaisharpisti oli sisäistänyt perinteisen työläiskaupungin hengen osuvasti. Vähäinen yhteissoittokokemus suomalaisen bändin kanssa näkyi lähinnä positiivisesti.

Washingtonin seudulta kotoisin oleva, Saksassa nykyään asuva harpisti-laulaja
Doug Jay esiintyi suomalaisen trion kanssa tamperelaisen Teatterikahvila Kiven Down Home Kivi -klubilla torstaina. Bändinä toimivat Tommi Laine (kitara), Jaska Prepula (basso) ja Ilu Castren (rummut). Nelikko työskenteli kelpo iltapuhteen perinnetietoisen bluesin merkeissä.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Kokoonpano ei ole käytännössä soittanut yhdessä aikaisemmin, joten standardit hallitsivat ohjelmistoa. Kuultiin muun muassa Little Walteria ja Elmore Jamesia sekä pianohirmujen Big Maceon ja Otis Spannin kuolemattomia.

Yhtye oli tehnyt kotiläksynsä sen verran hyvin, että päästiin käsittelemään myös Doug Jayn levytettyä materiaalia. Kappaleita kuultiin kaikilta amerikkalaisen neljältä pitkäsoitolta. Uusimman, "
Under the Radar" -kiekon Cornelius Green -laina "It's Easy When You Know How" svengaili värikkäästi. Kolme vuotta sitten julkaistulta, onnistuneelta "Jackpot" -albumilta nelikko soitti raikkaan Jay-originaalin "Each & Every Day".
Teatterikahvilan kätköistä löytyi lavavierailijaksi Jussi "Jo' Buddy" Raulamo ja hänelle kaulaan Fender Telecaster. Omilla keikoillaanhan hän soittaa vähintäänkin harvinaista, itäsaksalaista Klira-kitaraa. Muutaman kitaravetoisen biisin jälkeen Doug Jay kiteytti omat tuntonsa, joihin moni yleisössäkin kernaasti yhtyi: "Fucking great!"

Doug Jayn ehdoton vahvuus on huuliharpussa. Hän intoutui Tampereella erittäin latautuneisiin ja taitaviin sooloihin, mutta malttoi myös kompata nöyrästi Laineen ja Raulamon ottaessa soolotilan haltuunsa. Laulajana Doug on mukiinmenevä. Elävässä tilanteessa hänen laulusuorituksena näyttää olevan huomattavasti levyillä kuultua parempi.

Bändi soitti haastavassa tilanteessa, mutta klaarasi tehtävänsä oivasti. Tommi Laine joutui erityisen pahaan rakoon päästessään 'tuuraamaan' pianistisuuruuksia Big Maceo- ja Spann-numeroissa. Jaska Prepula hoiti nelikielitoiminnot vaihdellen kontra- ja sähköbassoa, ja Ilu Castren kannutti keskittyneen luotettavasti.
Konsertti oli kokonaisuutena miellyttävällä tavalla improvisoidun oloinen - ainakin osasyynä tähän on olematon yhteissoittokokemus. Jayn huumori oli mainio lisä keikkaan; hän jopa vitsaili keskinkertaisesta yleisömäärästä pariinkin otteeseen. Yleisörikkaimpina iltoina Down Home Kivestä on jouduttu käännyttämään yleisöä ovelta, mutta Doug Jay ei onnistunut houkuttelemaan massoja liikkeelle. Menetys on niiden, jotka eivät vaivautuneet paikalle.

PASI TUOMINEN


Doug Jay & yhtye. Down Home Kivi -klubi, Teatterikahvila Kivi, Tampere 27.3.2008

Doug Jay (laulu, huuliharppu), Tommi Laine (kitara), Jaska Prepula (basso), Ilu Castren (rummut). Vierailija: Jo' Buddy (kitara)


Linkit:
Doug Jay, Down Home Kivi


Down Home Kivi keväällä 2008

Down Home Kivi -klubi jatkaa torstaisia blues-iltojaan toukokuun lopulle asti. Loppukevään esiintyjät klubi-isäntä
Jukka Mäkisen luonnehtimina:

3.4. Gene Taylor. Candye Kanen peruutettua Euroopan-keikkansa saadaan huippupaikkaaja tilalle. Gene on boogie woogie -pianon ehdoton huippumies.

10.4. Henry's Swing Club. Uusiseelantilais-suomalainen duo tarjoaa countrybluesia R.L.Burnsiden ja muiden Hill Country-miesten hengessä.

17.4. Jamit.
Stagella Wang Dang Dudes feature-vieraanaan kosketinsoitinvelho Jouni Joronen.

24.4. James Ginger Bluesheads.
Eteläisen Hämeen Little Walterin, Jukka Lehdon, uusi kokoonpano lataa klassikoita ja menobluesia.
 
8.5. Double whammy night: Pan Salmenhaara / Wang Dang duo. Akustisen Piedmont-pikkauksen taitaja Pan Salmenhaara sekä duo Jukka Mäkinen-Tommi Laine tarjoavat roots-bluesia puoliakustisena ja eri näkökulmista valotettuna.

15.5. Bluesbone. Uuden levynsä julkaisukiertuetta jatkava Bluesbone on nuoresta iästään huolimatta kiilaamassa kotimaisen blues-osaamisen kärkeen.

22.5. Bobby Radcliff. Magic Samin soihdunkantajasta oman boogiensa herraksi kivunnut Bobby Radcliff kieppaa kiertueellaan paketoimassa Kiven kevään rautalangasta väännetyllä rusetilla. Mukana menossa Tomi Leino ja kumppanit.
Prepula, Laine, Jay, Raulamo