Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Boogie Woogie Barbeque!

6.11.2008

Uusi levy-yhtiö ja valtava vierailijakaarti ovat taustalla Elvin Bishopin uutuudella "The Blues Rolls on". Meno on vauhdikasta, muttei vedä vertoja oman yhtyeen kanssa koetulle aidolle ja rehevälle tunnelmalle.

Elvin Bishopin seikkailut bluesin maailmassa saivat syyskuussa uuden luvun albumilla "The Blues Rolls on". Se on looginen osa 2000-luvun jatkokertomukseen, joka alkoi loistavalla levyllä "Gettin' My Groove Back" (2005). Se oli kertomus tragedioiden jälkeisestä selviytymisestä - Elvinin ex-vaimo ja tytär oli murhattu vuosituhannen alussa. Piristyneellä artistilla oli viime vuonna varaa jo perseen keikuttamiseen - live "Booty Bumpin'" oli levyllinen tuhtia ja härskiä menoa.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Nyt juoneen kuuluu myös levy-yhtiön vaihtuminen. Kaksi aiempaa julkaistiin Blind Pig Recordsin merkillä, mutta nyt yhtiönä on Kaliforniasta käsin operoiva Delta Groove. Muutto merkitsee myös taustajoukkojen vaihtumista: Bishopin loisteliaasta bändistä vain Bobby Cochran ja Ed Earley piipahtavat uutuudella. He kuitenkin monilahjakkaan S.E. Willisin tapaan jatkavat keikkakokoonpanossa.

Elvin ja bändi keikkailevat lähiaikoina vain Pohjois-Amerikassa. Mutta jos tilaisuus nähdä heidän konserttinsa avautuu, ei ole pienintäkään syytä jättää sitä käyttämättä!

Oman yhtyeen sijaan "The Blues Rolls on" -kiekolle on kerätty läkähdyttävä kaarti tähtivieraita:
B.B. King, James Cotton, George Thorogood, Tommy Castro ja niin edelleen.

Avaus- ja nimikappaleen kajahtaessa ilmoille ei kulu montaa sekuntia esiintyjän tunnistamiseen - siksi ominaista Elvin Bishopia slide-kitara ja laulu edustavat railakkaalla ja raikkaalla biisillä. Toisena slide-soittajana häärii
Warren Haynes (The Allman Brothers Band, Gov't Mule) ja laadukkaasta harpusta vastaa Kim Wilson (The Fabulous Thunderbirds). "Parasta kuulemaani kolmosposition harputusta", Bishop ylistää Kimin suoritusta "The Blues Rolls on" -sävelmällä.

Toinen keskeinen raita albumilla on "Struttin' My Stuff". Allman Brothers -tyyppisten perkussioiden vauhdittama, reteästi funkaava pala esittelee Haynesin lisäksi myös kitaristi-ihmepoika
Derek Trucksin - jonka setä puolestaan on Allman Brothers -rumpali Butch Trucks.

Muiden kappaleiden ansiot jäävät lähinnä yksittäisten välähdysten varaan.
R.C. Carrierin laulu ja pesulauta tahdittavat mukavaa zydeco-menoa kappaleella "Black Gal". Mississippiläinen Homemade Jamz Band (nuorin jäsen levytyshetkellä 9 vee) soittaa Junior Wells -versioinnilla  "Come on in This House" kuin vanhat tekijät. Lopputulos on tukevaa, rehellistä bändisoittamista.

James Cottonin huuliharppukaan ei pysty pelastamaan löysää "I Found Outia".
John Nemeth puolestaan tekee samalla instrumentilla hyvää työtä lopetusbiisillä "Honest I Do". B.B. Kingin panos on kitarointi Roy Miltonin tunnetuksi tekemällä biisillä "Keep a Dollar in Your Pocket". Pieni Bishopin ja Kingin välinen juttutuokio on biisin ympärille silti taltioitu. King ei innostu Elvinin hänelle tarjoamasta "King of the Blues" -liikanimestä. "En ole itseäni koskaan sellaiseksi kutsunut, mutta antaa ihmisten puhua!"

"The Blues Rolls on" ei muutamista onnistuneista kappaleistaan huolimatta yllä kahden aikaisemman Bishop-levytyksen tasolle musiikillisesti saati tunnelmallisesti. Tähtivierailutkin tuovat vain nimellistä lisäarvoa. Albumi on lähinnä ansiokas tribuutti bluesin suurille - menneille, nykyisille ja tuleville.

PASI TUOMINEN


Elvin Bishop: The Blues Rolls on. Delta Groove Music Inc, 2008

Elvin Bishop (laulu, kitara), Warren Haynes (kitara), Kim Wilson (huuliharppu), Ruth Davies (basso), Paul Revelli (rummut), John Nemeth (laulu, huuliharppu), Angela Strehli (laulu), Mike Scherner (kitara), Terry Hanck (saksofoni), Kedar Roy (basso), Bobby Cochran (rummut), Ed Earley (pasuuna, taustalaulu, lyömäsoittimet), Mike Duke (taustalaulu, kitara), Ronnie Baker Brooks (laulu, kitara), Tommy Castro (kitara), Scott Sutherland (basso), Chris Sandoval (rummut), Mike Emerson (koskettimet), Tom Poole (trumpetti), Keith Crossen (saksofoni), Derek Trucks (kitara), Johnny Vernazza (kitara), Don Baldwin (rummut), Michael Brooks (basso), B.B. King (kitara), Chris Burns (piano), Harold Jones (rummut), Cash Killion (basso), Kid Andersen (kitara), Timm Walker (basso), R.C. Carrier (laulu, pesulauta), Andre Thierry (haitari), Homemade Jamz Band (laulu, kitara: Ryan Perry, basso: Kyle Perry, rummut: Taya Perry), James Cotton (huuliharppu), George Thorogood (laulu, kitara), Jim Suler (kitara), Jeff Simon (rummut), Rich Kerch (kitara), Larry Vann (lyömäsoittimet)

Tuottaja: Elvin Bishop


Linkit: Elvin Bishop
kotisivu ja MySpace, Delta Groove, Bonnier Amigo

- - - - -

ILMOITUS

The Blues Rolls on -levy on saatavissa CDON.COM-nettikaupasta.

Bluesia soittoääneksi Buumi.netistä

Muddy Waters: Hoochie Coochie Man
B.B. King: Sweet Little Angel
John Lee Hooker: Boom Boom
Eric Clapton: Bell Bottom Blues

- - - - -

Artikkelien etusivulle