Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Eric Bibb ja hienostunut
sekoitus


28.10.2008

Ahkerasti levyttäneen artistin uusin, "Get on Board", pitää sisällään blues-, gospel-, folk- ja soul-aineksia. Vierailijoita levyllä ovat muiden muassa Bonnie Raitt, Campbell Brothers ja "Little Jenny" Bohman.

Eric Bibbin uusin albumi "Get On Board" on hienostunut sekoitus bluesia, gospelia, folkia ja soulia. Kakkosraita "Promised Land" tuo mieleen Bob Dylanin "Modern Timesin". Kenties Dylanin sanomasta on jäänyt etäinen haamu Bibbin selkärankaan kummittelemaan. Yksitoistavuotiaana Eric Bibb sai ohjeistusta Bob Dylanilta: "Keep it simple, forget all that fancy stuff."
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Gospelin maailmassa liikuttaessa sanoitukset luonnollisesti ylistävät herraa. Mikäli pyhät asiat ja sanoitukset eivät puhuttele, kappaleessa "New Beale Street Blues" matkataan Memphisiin. Itse matkustan huomattavasti mieluummin Memphisiin kuin luvattuun maahan.

Mainio 20-lukua henkivä kolmosraita kunnioittaa sanoituksessaan menneitä sankareita
Memphis Minnietä, Joe McCoyta sekä Gus Cannonia. Kyseinen esitys muistuttaa hieman Tommy Tuckerin sävellystä "Hi-Heel Sneakers".  Kantaaottava "Step By Step" on omistettu Martin Luther King Jr:n muistolle.

"Get On Board" rakentuu pitkälti akustisen soiton varaan. Puhaltimet yhdistettynä vaihtuvasti 12-kieliseen, steel-kitaraan (mm.
Campbellin veljekset) tai baritonikitaraan tuo levyyn letkeän tunnelman. On ilo kuunnella ja kuulla kaikki soittimet. Laulaessaan Bibb fraseeraa mustan miehen rytmiikalla sanoitukset svengaaviksi.

"If Our Hearts Ain't in It" -biisissä taustabändi sähköistyy, ja slide-kitarassa vierailee itse
Bonnie Raitt. Varsinainen velho on myös kosketinsoittaja ja levyn tuottaja Glen Scott. Levyltä löytyy suomalaiselle blues-yleisölle tuttu ruotsalainen harpisti Jenny Bohman, joka tunnetaan myös nimellä Little Jenny.

Akustispainotteisen levyn toinen sähköisten soittimien varaan rakentuva raita on aloituskappale "Spirit I Am". Kyseinen biisi poikkeaa totaalisesti levyn muutoin leppoisasta tunnelmasta. Tyylillisesti teos on lähinnä pop/disco-osastoa, joka on vielä kuorrutettu mairealla korulaululla. Toivottavasti tuotos ei edusta Bibbin tulevaa musiikillista suuntaa.

"Get On Boardin" sävellyksistä vastaa Eric Bibb, lukuun ottamatta päätösraitaa "Stayed on Freedom", joka on traditionaalinen spirituaali.

L. RAUDAS


Eric Bibb: Get on Board. Telarc, 2008

Eric Bibb (laulu, kitara)

Lemar Carter, Javier Solis, Janne Robertson (rummut), Tommy Sims (basso, kitara), Chuck Anthony (kitara), Bonnie Raitt (kitara), Staffan Astner (kitara), Jenny "Little Jenny" Bohman (huuliharppu), Grant Dermody (huuliharppu), Darick Cambell, Johan Lindström, Clive Barnes, Chuck Cambell (steel-kitarat), Glen Scott (rummut, koskettimet, taustalaulu), Staffan Findin (vetopasuuna), Peter Lindharme (trumpetti), Andreas Andersson (saksofoni, klarinetti), Eric Arvinder (viulu), Linnea Olsson (sello), Orville Johnson (mandoliini), Nikki Leonti (taustalaulu), Ruthie Foster (laulu)

Tuottaja: Glen Scott


Linkit: Eric Bibb
kotisivu ja MySpace, Telarc, Fg-Naxos

- - - - -

ILMOITUS


Bluesia soittoääneksi Buumi.netistä

Muddy Waters: Hoochie Coochie Man
B.B. King: Sweet Little Angel
John Lee Hooker: Boom Boom
Eric Clapton: Bell Bottom Blues

- - - - -

Artikkelien etusivulle

ERIC BIBB syntyi New Yorkissa 1951 musikaaliseen perheeseen. Isä Leon Bibb oli ammattilaulaja ja eno John Lewis (säveltäjä-pianisti) oli maineikkaan The Modern Jazz Quartetin jäsen. Luonnollisesti perhepiirin ystäviin kuului nimekkäitä muusikoita.

Lukuisia levytyksiä julkaissutta Bibbiä on muistettu useasti Grammy- sekä W.C  Handy / Blues Music Award -ehdokkuuksilla. Viimeksi tänä vuonna Bibb oli ehdolla vuoden akustisen artistin Blues Music Awardiin.

Bibb on kiertänyt tiiviisti myös Euroopan tunnetuilla blues- ja folkfestivaaleilla. Bibb on toiminut lämmittelijänä Bonnie Raittin, Robert Crayn ja vuonna 2005 myös John Mayall & The Bluesbreakersin kiertueilla.

Bibb esiintyi viimeksi
viime vuonna Suomessa Wentus Blues Band taustabändinään. Kesällä 2008 hän esiintyi myös Tampereen Down Home Island -tapahtumassa.