Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
H.A.R.P. tekee paluun

22.1.2009

Legendaarinen yhtye tulee takaisin sopivasti - sen perustamisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Perustajajäsen Timo Pratskin ja uusi harpisti-laulaja Jyrki Tomminen kommentoivat.

Suomalaisen bluesin legendabändi
H.A.R.P. palaa konserttilavoille. Comeback-keikka Helsingin Semifinalissa keskiviikkona 28.1. päättää noin kolmentoista vuoden hiljaiselon. Vuosimallin 2009 H.A.R.P.-kokoonpanossa soittavat perustajajäsenien Timo Pratskinin (koskettimet) ja Jarmo Nikun (kitara, laulu) lisäksi Jyrki Tomminen (laulu, huuliharppu), Harri Rantanen (basso, laulu) ja Harry Ala-Kojola (rummut).

Yhtyeen viidestä levystä ensimmäinen julkaistiin vuonna 1989. "H.A.R.P." sisältää bändin suurimman hitin "Back to the River". H.A.R.P:in kiertueet laajenivat Suomesta muuallekin Eurooppaan 90-luvun alkupuoliskolla. Muun muassa Saksa, Hollanti, Itävalta ja Belgia tulivat kolutuiksi. Bändin ensimmäisen painoksen tunnettuja jäseniä olivat
Pepe Ahlqvist, rumpali Anssi Nykänen ja basisti Juha Tikka.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Yhtyettä 20 vuotta sitten perustamassa ollut Timo Pratskin on hyvissä tunnelmissa. "Treeneissä on ollut hauskaa ja kuvio tuntuu taas tuoreelta", hän kertoo Blues-Finland.comille. "Tavoitteet ovat samat kuin aiemminkin: tehdä mahdollisimman hyvää musiikkia ja saada sitä globaalisti ihmisten tietoisuuteen ja ostettavaksi. Lähdemme keikalle mihin päin maailmaa tahansa, jos kiinnostusta bändiä kohtaan löytyy!"

Viime vuosina esimerkiksi
Dr Helanderin Medicine Menissä ja Stadin Juhlaorkesterissa nähty Pratskin sanoo, että keikkakyselyjä oli jo viime vuodelle. Erilaisten asioiden säätämisessä meni kuitenkin oma aikansa. Keikkamyyjäksi varmistui nyt tammikuussa tuttu mies, Hannu "Hanski" Rantala. "Hanski myi viimeiset keikkamme vuonna 1995 ennen kuin päätimme pitää taukoa. Oli luontevaa kysyä häntä uudelleen mukaan."

Uutta materiaalia on tulossa
 
H.A.R.P. päätti käynnistää comebackinsä
pienimuotoisella keikalla. Noin 150 katsojaa
vetävällä Semifinal-klubilla avaajana toimii
Americana-henkinen
Icons of Elegance,
jossa myös H.A.R.P.-rumpali Aja-Kojola on
vaikuttanut. Pratskinin mukaan H.A.R.P:in
tarkoituksena on tehdä keikkaa kysynnän
mukaan. Klubeille ja ensi kesän festareille
ampaistaan heti kun kutsu käy. Studioonkin
mennään uuden kokoonpanon hitsauduttua
ja levy-yhtiön varmistuttua.

"Soitamme ensi alkuun pääasiassa vanhaa
matskuamme kaikilta levyiltä. Mukaan tulee
lisäksi uutta omaa tuotantoa ajan myötä."
Kuultavia biisejä tulevat olemaan muun
muassa "Back to the River", "Bubble Struggle",
"Heal Me with the Blues", "Ain't No Love in the
Heart of the City", "San Francisco FM Blues" ja
"Rhythm Guitar".

Semifinalissa soitetaan myös Jyrki Tommisen
(oikealla) mukanaan tuoma
Geater Davis -cover.
"Jyrki istuu bändiin kuin nenä päähän", Timo
Pratskin kiittää.

Monista blues-kokoonpanoista (Seppo Valjakka Band, SuomiBlues) tuttu Tomminen on mielissään saamastaan luottamuksesta. "Mahtavaa päästä mukaan legendaariseen bändiin laulamaan ja soittamaan loistavien muusikoiden kanssa. Innolla odotan tulevia keikkoja." Jyrki painottaa, että H.A.R.P:in uudessa tulemisessa tarvitaan tervettä nöyryyttä niin kuin muillakin elämän sektoreilla. "Palavalla intohimolla ja raudanlujalla asenteella pitää silti heittäytyä juttuun mukaan - there's no other way to do it!"

Bändin kaikki jäsenet ovat Tommisen mielestä todella rentoja tyyppejä. Hyvän yhteishengen, joka on bänditoiminnassa todella tärkeää, kaikki edellytykset ovat siis olemassa. "Uutena jäsenenä tietynlainen jännittävä kutkutus on vatsanpohjassa, mutta se kuuluu asiaan. Hauskanpitoa hyvän rytmimusiikin parissa tiedossa - mikäs sen parempaa."

PASI TUOMINEN

H.A.R.P. Helsingin Semifinalissa keskiviikkona 28. tammikuuta. Liput 8 euroa (ennakko 7,50 euroa, Tiketti)


Linkit: H.A.R.P. -
infosivu ja MySpace


Artikkelien etusivulle
Timo Pratskin