Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Joensuun Hill Country

16.5.2008

L.R. Phoenix otti EP:lle "The Hypnotic Songs of the Forgotten Dead" matkaansa sähkökitaran ja taustalle voimanpesärumpali Mika Vauhkosen. Tuloksena on livenä taltioitu, rehellinen blues-albumi.

Kun joensuulaistuneen britin
L.R. Phoenixin akustinen EP "Black Cat Bone" arvioitiin Blues-Finland.comissa viime syksynä, sitä luultiin albumiksi, jonka hra Phoenix aikoi julkistaa Floating Cockroach Festivalilla muutamaa päivää myöhemmin. Itsekin olin siinä uskossa. Kun kerroin backstagella LR:lle jo kuulleeni hänen uuden EP:nsä, hän tyrkkäsi käteeni tutun Robert Johnson -luurangon koristaman CD:n. "Ei", hän sanoi, "tätä et ole kuullut!"
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Katsoin levyä tarkemmin ja huomasin sen täydelliseksi kopioksi. Levyn nimi oli tosin eri: "The Hypnotic Songs of the Forgotten Dead". Ok, kaikkihan me tunnemme bändit, jotka julkaisevat omaa nimeään kantavia albumeja tyyliin I, II, III, IV – miksipä ei siis voitaisi pitää design samana ja vain muuttaa nimeä? Siistiä.

Muutos kuuluu myös musiikissa. Edelleen tulkitaan Mississippi Hill Countryn tyylistä bluesia, mutta tällä kertaa L.R. on ottanut matkaan sähkökitaran ja taustalle voimanpesärumpali
Mika Vauhkosen (Huomautus: kirjoitushetkellä hänen nimensä on muuttunut muotoon Mr M. Mo' Hell. Minulle kerrottiin sen olevan hänen äitinsä tyttönimi – en ole suomalainen, joten enpä kommentoi enempää.).

"Black Cat Bone" oli todella hyvä levy, mutta uudella kiekolla on kuultavissa merkittävää fokuksen ja varmuuden kasvua. Eikä kaikki voi olla virvokkeiden – joita nauttimassa herrat sisäkansissa nähdään – ansiota. Phoenix ja Vauhkonen ovat löytäneet paikkansa ja ovat alkaneet rakentaa niille jalansijoille!

Timo Kurosen mestaroima yleissoundi ansaitsee myös maininnan: äänitetty livesessio kuljettaa hienoja 70-lukulaisia viboja, jotka tuovat mieleen Buddy Guyn klassikko-LP:n "Stone Crazy!". Rummut ovat mukavan tukevat. LR:n kitaroihin on käytetty efektejä hyvällä maulla, mikä elävöittää hänen säveltämiensä Hill Country -sointien vuota. Joku saattaa alkaa väitellä melkoisen villin panoroinnin järkevyydestä kappaleella "Whiskey Headed Man". Mutta jos verrataan Grateful Deadin kolmella ensimmäisellä levyllä kuultuun, on sitä tuskin tarpeen edes mainita.

Biisillä "My Faded Heart" Phoenix esittää paremman
Howlin' Wolf -imitaation kuin se Hubert Sumlinin kanssa esiintynyt New York Dollsin kaveri dokumentissa "Lightning in a Bottle" (2004). Nimestään huolimatta "The Hypnotic Songs of the Forgotten Dead" on parhaita pitkään aikaan kuulemiani, tämän päivän 'rehellisiä' blues-levyjä. Joten tutustupa albumiin ja yritä päästä joskus myös keikalle – et tule pettymään.

ANDRES ROOTS   


L.R. Phoenix: The Hypnotic Songs of the Forgotten Dead. Omakustanne, 2007

L.R. Phoenix (kitara, laulu), Mika Vauhkonen (rummut)

Timo Kuronen (äänitys ja miksaus)


Linkit:
L.R. Phoenix MySpace, L.R. Phoenix @ Quack House Media