Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
One Way Out jatkaa
takuuvarmasti


24.10.2008

Yhtyeen toinen levy "Caught in the Middle" edustaa rehellisesti rokkaavaa blues-linjaa. Nuottiviivastollakin ollaan ahkeroitu, sillä albumille on valittu ainoastaan yksi cover-versio.

One Way Outin kahden vuoden takainen debyytti "The Blues Is Calling" on saanut seurakseen uutuuden "Caught in the Middle". Bändi on piisimateriaalin suhteen ilmeisen omavarainen. Yhdeksän kappaleen seassa on nimittäin vain yksi cover, Peter Greenin "A Fool No More". Bändin oma materiaali edustaa melko perinteistä, rokkaavaa blues-ilmaisua ja on siksikin takuuvarmaa kamaa. Pääasiallisena piisinikkarina on toiminut kitaristi-laulaja Paul Wallin.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Wallinin lisäksi basisti-laulaja Esko Mikkolalta on levyllä kaksi piisiä. Kumpikin herroista laulaa omat tekeleensä ja varsin kelvollisia solisteja he ovatkin. Tässä kohtaa tosin tullaan sen ikuisuusaiheen äärelle, että herrojen englannin lausumisesta paistaa suomalaisuus vahvasti läpi - mutta mitäpä siitä...

Touhu lähtee vahvasti käyntiin "Misery Bluesilla", jossa
Ensio Takamäen 'brillomaisen' karski harputtelu näyttelee varsin suurta roolia. Kautta koko levyn tämä Jolly B Goode- ja Doctor´s Order -yhteyksistään tuttu harputtaja saa kosolti soittotilaa.

Rauhallisemman "The Last Timen" jälkeen tulee kahdesta Mikkolan kirjoittamasta kappaleesta ensimmäinen "She´s My Nightmare". Piisi rullaa hienosti, aivan kuin hänen toinenkin esityksensä - astetta rokimpi "Your Sweet Red Rose Is Calling Me".

John Lee Hookerin hengessä kulkeva "Get Up And Boogie" kolisee levyn piiseistä ehkä kovimmin allekirjoittaneelle. Harppu- ja kitarasoolot soivat jälleen juuri niin kuin pitääkin - boogiehan toimii aina! "It Ain´t So" tarjoaa perinteistä kompinpyöritystä. Levyn nimipiisi taas kulkee hieman rennommin. Rauhallisempaa materiaalia edustaa jo mainitun cover-piisin lisäksi levyn päättävä, tyylikäs "A New Day".

One Way Out jatkaa uudella levyllään "Caught in the Middle" rehellisesti rokkaavalla blues-linjalla. Sekä soitto että soundimaailma on melko karu. Sehän sopii mainiosti, kun tehdään musiikkia, joka on livenä tarjoiltuna parhaimmillaan. Mallikkaasti soivien kitaroiden ja huuliharpun lisänä meininkiä värittää
Pekka Gröhnin koskettimet neljässä piisissä.

MARKO AHO


One Way Out: Caught in the Middle, 2008

Paul Wallin (kitara ja laulu), Jani Dilén (kitara), Esko Mikkola (basso ja laulu), Jarmo Korhonen (rummut), Ensio Takamäki (huuliharppu)

Vierailija: Pekka Gröhn (koskettimet)

Linkit: One Way Out
kotisivu ja MySpace

- - - - -

ILMOITUS


Bluesia soittoääneksi Buumi.netistä

Muddy Waters: Hoochie Coochie Man
B.B. King: Sweet Little Angel
John Lee Hooker: Boom Boom
Eric Clapton: Bell Bottom Blues

- - - - -

Artikkelien etusivulle