Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Sweet Home Savonsolmu

5.2.2008

Winter Blues Party tarjosi hyvän skaalan bluesin eri traditioista. PapaLeg Acoustic Duo, blues-rock -voimanpesä Jake's Blues Band sekä kuopiolaiskvartetti Blueswire pitivät huolta yleisön viihtyvyydestä.

Savonsolmun Winter Blues Partyssa kuultiin kattava otos bluesin tyylilajeista. Italialainen
PapaLeg Acoustic Duo edusti perinteisintä haaraa ja Jake's Blues Band puolestaan äreän rokkaavaa osastoa. Välimaastossa Chicago Bluesin traditiota kunnioitti kuopiolainen yhtye Blueswire.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Grand Blues
Pieksämäellä saatiin heti kärkeen kuulla huomattavasta ohjelmanmuutoksesta, kun pääesiintyjä Stefania Calandra oli sairastunut. Italialaiset jalkapalloilijat tunnetaan teatraalisista loukkaantumisistaan, mutta Stefania oli kipeänä ihan oikeasti. "Hän on todella sairas, yski suorastaan verta", PapaLegin Marco Tinari kertoi. "Harmi, sillä hän on todella ihastuttava esiintyjä."

PapaLeg Acoustic Duo saikin heittää täyspitkän setin, mikä osoittautui onneksi onnettomuudessa. Kaksikon osuus oli oivallinen.
Pierluigi Petricca ja Marco Tinari kunnioittavat bluesin todellista klassikkomateriaalia ja varhaisia uranuurtajia. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla rajoittava tekijä; vaikka kaksikko soittaa juuritietoisesti, pystyy se sopivasti rikkomaan rytmisiä ja melodisia konventioita. Italialaisten ilmaisu on raikas menettämättä silti asiaankuuluvaa raakuuttaan.
PapaLeg Acoustic Duo:
Petricca (vas) ja Tinari
Raakuutta on myös Hendrix- ja SRV-pitoisen setin heittäneessä Jake's Blues Bandissa. Kokoonpanon yhteissoitto sen sijaan on hyvinkin kypsää. Jake Yrölä (kitara ja laulu) on soittanut basisti Timo Salon kanssa jo noin 15 vuotta, ja se näkyy. Trio, jonka täydentää tiukka rumpali Juha Yrölä, ei tarvitse turhaa sivuille vilkuilua soittaakseen saumattomasti.

Jake myös kertoi, että uutta levymateriaalia on tulossa yhdessä
Dave Lindholmin ja Joe Vestichin kanssa. Messengers-nimisen kokoonpanon levyä viimeistellään ja kiertuetoimintaakin on luvassa.
Blueswire-kvartetin viime vuonna julkaistu albumi "Fooling Around" jäi hieman ohkaiseksi, mutta esitys Savonsolmussa osoitti aavistukset oikeiksi: bändin meininki on monin verroin tukevampaa livenä. Jari Tolvasen kitaratyössä on otetta ja Jari Lehtomäki touhuaa tunteella laulussa ja huuliharpussa. Komppiryhmä Tapani Korhonen (basso) – Seppo Rilla (rummut) ei räiskähtele, mutta hoitaa hommansa varmuudella. Ehkä hyvä keikkatunnelma tarttuu seuraavalle levylle?

Hotelli Savonsolmuun oli saapunut huomattavasti viimevuotista enemmän yleisöä. Näin tunnelmakin oli mukavan tiivis. Vaikka Calandra joutui jäämään illan tarjonnasta pois, saatiin nautiskella hyvätasoinen ja monipuolinen blues-ilta. Ja riittipä PapLegin Tinarilla ja Blueswiren kavereilla vielä puhtia öisiin hotellihuonejameihinkin…
Beach & Blues numero 11 heinäkuussa

Pieksämäen päätapahtumaa, Savonsolmu Beach & Blues Partya, vietetään ensi kesänä jo yhdettätoista kertaa. Kansainväliset nimet tulevat Brittein saarilta. Lontoolaisen kitaristi-laulaja
Papa Georgen matkassa on muun muassa Johnny Winterin bändissä pitkään soittanut rumpali Tom Compton. Toinen kitaristi-laulaja, Big Joe Louis, on valittu Britannian parhaaksi blues-laulajaksi vuosina 1993 ja -94. Soolouransa lisäksi hän on bändeineen säestänyt muiden muassa Honeyboy Edwardsia, Carey Belliä ja R.L. Burnsidea.

Suomalaisista nimistä Pieksämäelle saapuvat 4. - 5. heinäkuuta
Jo' Buddy & Down Home King III, Honey B & The T-Bones, Black River Bluesman & The Croaking Lizard, JP Sivonen sekä vuoden ainoan keikkansa heittävä Pepe Ahlqvistin ja Jarkka Rissasen Doggone.

PASI TUOMINEN, teksti
KAKE KIIRIKKI, kuvat


Linkit:
Savonsolmublues, PapaLeg, Jake's Blues Band, Blueswire
Blueswire: Lehtomäki (vas),
Tolvanen, taustalla Korhonen
Lue myös raportti Savonsolmu
Winter Blues Partysta 2007!
Yrölä-Salo-Yrölä