(c) 2006 Blues-Finland.com
West Coast Blues valmiina läpimurtoon

17.1.2007

Länsirannikon bändi pyrkii lainamateriaalilla saamaan jalansijan Suomen blues-kamaralla. Ensialbumi on erittäin lupaava näyttö yhtyeen osaamisesta. Huumoriakaan ei ole unohdettu.

Turkulaisen
Antti Karinevan yhtye West Coast Blues on pullauttanut markkinoille bändin nimeä kantavan omakustannealbumin. Itse yhtye koostuu kolmesta soittajasta, joita valikoidut vierailijat levyllä tukevat. Albumi koostuu käytännössä täysin lainamateriaalista. Ainoastaan lopun tunnelmointi "Closing Session" on Antti Karinevan käsialaa.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
CDON.COM -
BLUESTARJONTAA
Z-Trading
Ram-Bam Records
Rytmi
Bändi soittaa varmasti mutta melko yllätyksettömästi. Soittajien taustaa tuntien yhtyeen aitoutta ja asennetta ei kuitenkaan sovi epäillä. Kyseessä on kokoonpano, joka pyrkii saamaan paikan Suomen blues-kartalta rehellisellä ja laadukkaalla tekemisellä. Karineva itse hoitaa suuren osan kuusikielisistä. Basson varressa toimii Mauri Wahlsten ja rummuista vastaa Olli Mäkelä.

Instrumentaalimusiikilla ei pitkälle pötkitä. West Coast Blues on hakenut ratkaisua kysymykseen värväämällä levylle kolmekin eri laulusolistia, jotka saavat vuoroillaan vokaaliosuudet hoidettavikseen. Erityisen mielenkiintoinen laulaja on turunespanjalainen
Luisa Dovalo, joka nuoresta iästään huolimatta on sisäistänyt juurimusiikin hengen ilmeisen hyvin. Parhaimmillaan, kuten avausbiisissä "I Can't Be Satisfied", hänen suorituksensa on peräti kansainvälisen vertailun kestävää. Heikoimmillaan taas pääsee hyvinkin epävireisiä säveliä. Se kuitenkin nuorelle lupaukselle sallittakoon.

Judo Jalava on niittänyt ainakin paikallista mainetta muun muassa reggae-laulajana. Panos myös West Coast Bluesin vahvuudessa on varsin kelvollinen: laulussa on luonnollista sielukkuutta. Menestyäkseen on länsirannikon bändin syytä pitää näistä kahdesta potentiaalisesta laulajasta kiinni.

Oma lukunsa on huumorimusiikista tuttu
Vaakku Varjus, jonka ansioksi voidaan katsoa tietyn julkisuuslisän tuominen bändille. "Big Boss Man" taittuu kohtalaisesti, mutta "Caress Me Baby" menee teennäisyydessään jo (tahattoman) huumorin puolelle. Varjuksen myötä ainakin turkulaisyleisö kiinnostunee bändistä, ja voidaanpa hänen nimellään saada jokunen lisäkatsoja keikoillekin. Musiikillisesti anti on kuitenkin pakkasen puolella.

Levyn biisit on valittu onnistuneesti - lopputulos on sävykäs. Materiaalia löytyy riisutun kokoonpanon kappaleista ("I Can't Be Satisfied") varsinaisiin bändisoundeihin ("Ain't No Love in the Heart of the City"). Tunnelmat vaihtelevat todella easystä ("Closing Session") suoranaiseen riehumiseen ("I've Got a Woman").

West Coast Blues on uusi osoitus kotimaisen bluesin noususta ja siten tervetullut bändi Suomen skeneen. Aktiivisella manageroinnilla ja laadukkaalla lavatyöskentelyllä yhtyeellä ei pitäisi olla vaikeuksia murtautua maamme blues-kärkeen. Omaa originaalimateriaalia kuitenkin kaivataan, muuten saattaa edessä olla leimautuminen tribuuttibändiksi.
Antti Karineva: West Coast Blues , 2006

Antti Karineva (kitara, dobro, lapsteel), Mauri Wahlsten (basso), Olli Mäkelä (rummut)

Vierailijat: Luisa Dovalo (laulu), Judo Jalava (laulu, kitara, koskettimet), Vaakku Varjus (laulu), Eki Vilen (huuliharppu, taustalaulu), Carl Bergman (kitara, piano), Timo Saario (basso)

Tuottaja: Antti Karineva

Lisätietoa bändistä