Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2007 Blues-Finland.com
Helsingissä ensi-iltojen viikko
 
4.11.2007
 
Blues Brothers Party ja Mississippi Bluesclub käynnistyvät. Keravalla pidetään rytmirillutteluja. Viikon kansainvälinen vieras on Steve Future, joka esiintyy Kokkolassa ja Tampereella.


Chicagon legendaariset blues-veljekset
Jake ja Elwood palaavat jälleen kerran kuvioihin. Uusin produktio, Blues Brothers Party, saa ensi-iltansa torstaina Helsingissä. Paikkana on entisen Forum-elokuvateatterin tiloihin Mannerheimintien varrelle lokakuussa avattu Apollo Live Club. Viikon toinen party on lauantaina.

Tapahtuman tiedotteen mukaan kyseessä on "kahden kaveruksen elämänjanoinen ja -iloinen show, jossa riemukkaan älyttömien elämänohjeiden, huonojen iskurepliikkien ja muun huulenheiton sekaan mahtuu kaikkiaan parikymmentä nostalgista ja vauhdikasta soul- ja blues-klassikkoa aidossa Blues Brothers- hengessä".
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Uutisten etusivulle
Cdon.com - blueslevyjä
Halloween Blues
Pääosissa on kaksoismiehitys. Jakena ja Elwoodina nähdään Sami Hintsanen ja Ville Majamaa tai Juha-Pekka Mikkola ja Mika Eirtovaara. Taustalla häärii 7-henkinen orkesteri kapellimestarinaan Pekka Siistonen. Pelkkää partyamista esitys ei ole: sen on ohjannut ja käsikirjoittanut kovan luokan ammattilainen Tiina Puumalainen, joka on toiminut ohjaajana Suomen suurimmissa teattereissa. Viimeksi Blues Brothersia veivattiin kesällä Kouvolan Summer of Rockissa.

Helsingin uusi tulokas on myös Mississippi Bluesclub. Kyseessä on jamihenkinen keskiviikkoklubi, jonka house bandina toimii
The Siberian Blues Huskies. Paikkana on ravintola Meritähti Ruoholahdessa. Lue klubista lisää tästä.

Ruotsalainen
Steve Future on tällä viikolla Suomessa. Hän esiintyy Anssi Salminen Bandin kanssa torstaina Corners Pubissa Kokkolassa ja lauantaina Kujakollissa Tampereella. Steve on tukholmalainen laulaja-lauluntekijä, joka vieraili maassamme myös alkuvuodesta. Nyt hän on liikkeellä yhteistyössä nuoren ja lahjakkaan kitaristin Anssi Salmisen luotsaaman bändin kera. Yhtyeessä vaikuttavat myös Ulf Fagerholm (basso) ja Pekka Pelkkala (rummut). "Viikonloppuna on tarkoitus mennä studioon ja vahvistaa näin yhteistyötä. Toivottavasti homma tuottaa lisää keikkoja keväälle ja kesälle", Pelkkala sanailee. Rumpali kertoo, että ryhmä esiintyy joulukuussa Tukholmassa ja Eskilstunassa.

Keravallakin tapahtuu. Mattilan Jazz ja Blues Club ry kokoontuu viettämään Rytmirilluttelua lauantaina kello 19.30 alkaen ravintola Cosmopoliin. Musisoinnin aloittaa
Sister Ingridin Shylight Trio. Kyseessä on trion ensiesiintyminen rillutteluyleisölle. Definitely Too Late Blues Band jatkaa illan ohjelmaa rytmisellä otteella. Kolmantena on ohjelmassa bluesia ikänsä soittanut Jukka ”Ice Cream” Anttila, joka tarjoilee sinisiä säveliään Twelve Bar Bandin säestyksellä. Kokoonpanoon kuuluvat harpisti-Anttilan lisäksi Esko Mikkola (kontrabasso), Jupe Litmanen (rummut) ja Sammeli Palovaara (kitara). Kympin arvoisia ennakkolippuja saa Intromusicista ja Cosmopolista.

Viime viikkoina on puhuttu paljon
Family Meetingistä, Wentus Blues Bandin 20-vuotisjuhlakonsertista tehdystä elokuvasta. Kuinka tämä massiivinen konsertti oli mahdollinen? Kysymykseen hakee vastauksia Bluesministeri Esa Kuloniemi, jonka toimittamassa ohjelmassa huikean hankkeen synnystä ja musiikista kertovat Wentus Blues Bandin basisti Robban Hagnäs ja niinikään elokuvassa yhtyeen vieraina nähtävät suuruudet Eddie Kirkland, Omar Dykes, Sven Zetterberg ja Eric Bibb. Radio Suomi maanantaina kello 23:03 alkaen. Family Meeting tulee ensi-iltaan Ruotsissa helmikuussa. Leffan esitysaikoja Suomen eri kaupungeissa löytyy Blues-Finland.comin tapahtumakalenterista.
 
Blues-viikko 45
 
Helsinki:
Steve Webb with the RetroRockets Storyvillessä maanantaina. Lauantaisen Ghetto Bluesin esiintyjänä Juttutuvassa on Micke Björklöf & Blue Strip.

Tampere:
Torstai on tutusti Down Home Kivi -ilta. Ohjelmassa Teatterikahvila Kiven lavalla on Jo' Buddy & Down Home King III.

Lappeenranta: Toteemissa perjantaina Pepe Ahlqvist Duo.

Petäjävesi: Suomen kielellä bluesia veivaava paikallinen yhtye The Blues Funnel on keikalla Kanttarissa lauantaina.

Jyväskylä: Lauantaina Pub Katseessa Mike Westhues Trio.

Lahti: Lahdessa riittää ohjelmaa viikonlopun kaikille päiville. Jaakko Turunen Blues Band soittaa perjantaina Torvessa, Jo' Buddy & Down Home King III lauantaina samassa paikassa ja Pepe Ahlqvist sunnuntaina Dublin Irish Pubissa.
 
Kerava: Small Time Crooks Cafe Introssa perjantaina (kello 19). Bluesbone O'Robinsissa lauantaina.

Haapajärvi: Mike Westhues Trio Hotelli Kantakievarissa lauantaina.

Maaninka: Tavinpyrstössä lauantaina Jaakko Turunen Blues Band.