Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Puistoblues vuoden paras festivaali 2008

15.10.2008

Järvenpään perinteinen tapahtuma marssi ylivoimaiseen voittoon Blues-Finland.comin äänestyksessä. "Äänestyksen voitto vetää hymyn vanhan diggarin naamalle", iloitsee festivaalijohtaja Jouni Hyytiäinen.

Järvenpään Puistoblues ei ole ainoastaan suurin. Nyt se on myös kaunein. Puistoblues valittiin Blues-Finland.comin järjestämässä äänestyksessä parhaaksi Suomessa pidetyksi blues-festivaaliksi vuonna 2008. Äänestysvilkkaus oli hyvää luokkaa, sillä sähköisillä uurnilla kävi 500 bluesin ystävää.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
"Äänestyksen voitto vetää hymyn vanhan diggarin naamalle", sanoo tapahtumaa järjestävän Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry:n puheenjohtaja ja Puistobluesin festivaalijohtaja Jouni Hyytiäinen. "Talkooporukan välittämät yksittäiset yleisöpalautteet viittasivat siihen, että blues-kansa oli oikein tyytyväinen Puistobluesiin 2008. Viimeistään tämän kilpailun voitto vahvistaa asian."

Hyytiäinen kuvailee, että Puistobluesin porukka ottaa huomionosoituksen nöyränä vastaan ja kumartaa syvään kaikille äänestäjille. "He Puistobluesin hyvän fiiliksen lopulta luovat."

Blues-Finland.com palkitsee vuoden parhaan blues-festivaalin veloituksettomalla mainoskampanjalla ensi kesän tapahtuman järjestämisen yhteydessä.

Mielenkiintoisia esiintyjänimiä on Hyytiäisen mukaan jo pöydällä. "Tällaisesta kunniasta saa hyvää lisäpotkua ensi vuoden bluesien valmistelutyöhön, joka on jo hyvässä käynnissä artistineuvotteluiden osalta." Jouni korostaa, että varmistuttuaan esiintyjät ilmestyvät ensimmäisenä
Puistobluesin verkkosivuille – samoin kuin esimerkiksi tieto lähestyvistä Puistobluesin pikkujouluista.

Puistobluesia äänestäneet kehuivat erityisesti Puistobluesin onnistuneita artistivalintoja, perinteikkyyttä ja tunnelmaa. Järvenpään Puistobluesin (25. - 29.6.2008) runsaan katulava- ja klubiohjelmiston lisäksi pääkonsertissa Vanhankylänniemessä esiintyivät
Delbert McClinton, Duke Robillard, Big Jack Johnson, Julian Sas ja Erja Lyytinen. Lue tapahtumaraportti tästä.

Tutut toivelistan kärjessä

Voittaja keräsi peräti 32,5 % annetuista äänistä. Äänestyksessä toiseksi selvisi
Rauma Blues (12,2 %) ja kolmanneksi Tampereen Down Home Island (5,9 %). Viiden prosentin haamurajaan ylsi niukasti vielä Saariselän Tunturiblues. Vuonna 2008 järjestettiin noin 40 erikokoista blues-festivaalia ympäri Suomen.

Artistivalintojen ja tunnelman lisäksi äänestäjien perusteluissa erityisen vahvaksi nousi paikallisuus. Tulosten ja kommenttien perusteella voi päätellä, että oman paikkakunnan blues-festivaalista tunnetaan sopivaa ylpeyttä. Vaikka
BluesHömppien kaltaisia festivaalinomadeja onkin, on oman kylän tapahtumaan aina vaivattominta mennä.

Äänestykseen osallistuneet saivat myös esittää toiveartistejaan ensi vuoden kotimaisille festareille. Kukaan artisti tai mikään yhtye ei saanut äänivyöryä. Listan kärkeen kapusivat kuitenkin
Gary Moore ja Eric Clapton, jotka molemmat saivat toistakymmentä ääntä. Kotimaisista esiintyjistä selvästi toivotuin oli Wentus Blues Band. Mielenkiintoisiin vetoihin kuuluivat useampia ääniä saaneet Emma Salokoski ja Vesa-Matti Loiri.

Elvis jäi tällä kertaa äänittä.

Palkinnot

Yhteystietojensa jättäneiden kesken arvottiin palkintoja. Pääpalkinto oli CDON.COM-verkkokaupan 50 euron digitaalinen lahjakortti. Lisäksi jaettiin tusinan verran blues-levyjä. Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse. Blues-Finland.com kiittää runsasta äänestäjäkuntaa.

CDON.COM-lahjakortti

juha nevantaus

Blues-levy

Kimi
Kati Ojanen
Sarde
hoitsu55
Jansu
Sarkka
Mika Tamminen
simo tuupanen
miiavain
jenna nieminen
veke
kjl

- - - - -

ILMOITUS

Bluesia soittoääneksi Buumi.netistä

Muddy Waters: Hoochie Coochie Man
B.B. King: Sweet Little Angel
John Lee Hooker: Boom Boom
Eric Clapton: Bell Bottom Blues

- - - - -

Uutisten etusivulle
Muiden muassa Duke Robillard viihtyi viime kesän Puistobluesissa.