Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Naamioitu ja nimetön Mississippi Marvel

28.6.2008

Suistoalueelta kotoisin oleva blues-mies, 78, ei paljasta henkilöllisyyttään, koska pelkää uskonnollisen yhteisönsä hyljeksintää. Levynjulkkareissa mies soitti lavalle pystytetyssä teltassa!

Jos pidät
T-Model Fordista, Cedell Davisista tai Odell Harrisista, Mississippi Marvelin levy "The World Must Never Know!" on varmasti tervetullut kokoelmaasi. Minulle se oli kuitenkin pieni pettymys. On siis parempi alkaa kertoa, miksi.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Ensinnäkin voi syyttää Broke & Hungry Recordsin valikoiman laadukkuutta. On oikeastaan luonnollista odottaa ihmeitä kaikilta Jeff Konkelin tuottamilta levyiltä kahden loistavan Jimmy "Duck" Holmes -levyn ja yhden ytimekkään Odell Harris -levyn jälkeen.

Tai ehkä Mississippi Marveliin liittyvä PR-kampanja oli ylilyönti, ja se on kostautunut. Näin on asia ainakin minun tapauksessani. Siinä missä Odell Harrisin legenda – levy-yhtiön kaverit ovat nähneet hänet vain kerran, kyseisissä sessioissa – vain lisäsi jännitystä hänen musiikkiinsa, Marvelin tarina on kuin suoraan
Mark Twainin Huckleberry Finnistä. Muistanette kirjasta kuninkaan ja herttuan hahmot?

Tietenkin kyse voi olla välinpitämättömyydestäni kaikkea amerikkalaista kohtaan. Mutta tässä ovat faktat, suoraan Broke & Hungryn verkkosivuilta: "Levy edustaa Mississippi Marvel -nimeä tottelevan 78-vuotiaan deltan blues-miehen ensilevytyksiä. (…) Vaikka hän edelleen pistäytyy aika ajoin paikallisessa kuppilassaan, hän antaa enemmän aikaa kirkkoyhteisölleen. Etelän monien konservatiivisten mustien seurakuntien tavoin hänen kirkkonsa pitää bluesia vieläkin jonakin häpeällisenä, jopa syntisenä asiana. Yhteisönsä reaktiota peläten artisti kieltäytyy julkaisemasta mitään musiikkia omalla nimellään."

Ei siis yllätä, että Jeff Konkelin kansitekstit alkavat sanoin: "En voi kertoa paljon tästä albumista. Mielelläni kertoisin, mutta minua on kielletty lain nojalla tekemästä sitä."

Eikä tässä vielä kaikki. Mississippi Marvel vieläpä lähti tien päälle tukemaan julkaisua. Levynjulkkareissa Konkel ja kumppanit pystyttivät kapakan keskelle teltan; yleisö kuuli musiikin, muttei nähnyt esiintyjää. Kuulemani mukaan paikka oli täynnä kuin ammuttu.

Muistanette kuninkaan ja herttuan?

Olen varmasti epäreilu ja vastaan kaikkea hypeä. Mutta asia olisi toisin, jos levy olisi ollut edes hiukkasen vaikuttavampi. Sitä paitsi ei cd:ssä mitään vikaa ole: siinä on vähemmän virheitä ja epävireisyyttä kuin Odell Harrsin levyllä, se ei kärsi niin monien nykyisten blues-julkaisujen tavoin ylituottamisesta, taustabändissä soittavat kaikki Broke & Hungryn runkomiehet (Jimmy Holmes huuliharpussa yhdellä kappaleella) ja Marvelilla on mukava lauluääni…

Siinä kaikki, valitettavasti. Materiaalissa ei ole varsinaisesti mitään omaperäistä tai mieleenpainuvaa. En tietäisi Mississippi Marvelin laulavan, ellen näkisi telttaa lavalla. Joten hatunnosto Jeff Konkelille taas yhdestä PR-kaappauksesta, ja parempaa onnea seuraavalle julkaisulle!

ANDRES ROOTS


The Mississippi Marvel: The World Must Never Know! Broke & Hungry Records, 2008

The Mississippi Marvel (laulu, kitara), Lightnin’ Malcolm (rummut), Jimmy ’Duck’ Holmes (huuliharppu), Bill Abel (kitara)

Tuottaja: Jeff Konkel


Linkit: Broke & Hungry Recordsin
kotisivut ja MySpace, Jeff Konkelin haastattelu