Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Perusvarmaa bändiosaamista

31.12.2008

The Siberian Blues Huskiesin "Hard Case" ilahduttaa täyteläisellä soinnillaan ja mukiinmenevällä alkuperäismateriaalillaan. Uusi jäsen Taneli Tuovinen on ahkeroinut laajalla säteellä.


The Siberian Blues Huskiesin "Hard Case" on albumillinen hyvää bändisoittamista. Muutaman vierailevan muusikon tukema kvartetti on purkitettu levylle osaavasti tuotettuna. Lahti Blues & Rootsissa viime syksynä julkaistu levy ei sovellu taustamusiikiksi, sillä keskittyvä kuuntelija voi löytää siltä paljon hyviä yksityiskohtia. "Hard Case" on huskyjen ensimmäinen kokopitkä tuotos; aiemmin heiltä ollaan kuultu EP-mittaista "Doggy Styleä" (2006).
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Joulushop
Yhtyeen kokoonpano on elänyt runsaan kahden vuoden historian aikana. Taneli Tuovisesta The Siberian Blues Huskies on saanut todellisen työmyyrän. Kitaristi-laulajan päätyönsä lisäksi hän soittaa koskettimia ja on jopa suunnitellut levyn kannet. Eikä vähäisimpänä ansiona: hän on kirjoittanut kaikki levyn 11 kappaletta.

Kitaristi
Davide Floreno ansaitsee kiitokset paitsi instrumentalismistaan myös tuotannosta: tukeva ja rehevä soundi on "Hard Casen" vahvimpia plussia. Topi Karvonen (basso) ja Kari Haakana (rummut) pitävät luotettavasti huolen rytmitoiminnoista.

"Daydreamer Baby" käynnistää levyn heti vahvalla otteella.
Harri Taittosen loistava sähköpiano johdattelee mukavan melodista kappaletta, joka päättyy näyttävään sävelvyörytykseen. Mojovampaa osastoa edustaa myös "Part-Time Teacher", joka menee jakeluun rohkeasti pelkistetyssä ilmaisussaan.

Siinä missä edelliset ovat urbaania nykybluesia, "You Don't Love Me" johdattelee kuuntelijaa lähemmäs sylttytehdasta.
Matti Ristimäen mielenkiintoisesti kitaran kanssa vuoropuheleva huuliharppu luo Chicago-tunnelmaa. Tuovisen sanoituksessa on 'oikeaa' bluesin paloa.

Levyn yllättäjä tulee kuohahtelevan slovarin muodossa. "Refugee of Your Love" on suorastaan koskettava rehellisessä lemmentuskassaan. Lyriikoiden parhaimmistoon kuuluu myös ympäristön ahdistavuudesta tarinoiva "Need to Be Alone".

Kai Jauhiaisen rock- ja rytmimusiikkiin keskittyvälle Backbeat Recordsille levytetty "Hard Case" on tasainen levy, mutta ei pelkästään positiivisessa mielessä. Liian monet kappaleet jäävät kalpeiden perusrullausten tasolle. Kova ja pääosin ansiokas työrupeama ei muuta sitä tosiasiaa, että Taneli Tuovinen on laulajana varsin hento - mutta lahjakkaalla nuorella miehellä on aikaa kypsyä.

The Siberian Blues Huskies on ehdottomasti taitava, hyvä yhtye. Jonkin verran jää kuitenkin kaipaamaan bändin 'omaa juttua'. Lahjoja, osaamista ja taitoa on laajalla rintamalla, mutta vakuuttavat tulokset antavat vielä odottaa itseään.

PASI TUOMINEN


The Siberian Blues Huskies: Hard Case. Backbeat Records, 2008

Taneli Tuovinen (kitara, laulu, koskettimet), Davide Floreno (kitara), Topi Karvonen (basso), Kari Haakana (rummut)

Vierailijat: Harri Taittonen (koskettimet), Matti Ristimäki (huuliharppu), Kai Jauhiainen (tamburiini)


Linkit:
The Siberian Blues Huskies, Backbeat Records


Artikkelien etusivulle