Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Jemma-palkinto Wentus Blues Bandille

17.12.2008

Kokkolalainen yhtye sai pystin blues- ja roots-musiikkiin keskittyvän toiminnan edistämisestä Suomessa yli 20 vuoden urallaan. Palkinnon jakoi tiistaina Pirkanmaan blues-yhdistys Blues Lovers.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
Joulushop
Kuluvan viikon tiistaina sai uusi suomalainen bluesperinne alkunsa. Pirkanmaalaisen yhdistyksen Blues Loversin jameissa Tampereella luovutettiin kaikkien aikojen ensimmäinen Jemma-palkinto kokkolalaiselle Wentus Blues Bandille. Yli kaksikymmentä vuotta bluesin parissa operoineen bändin ansiot lienevät useimmille lukijoillemme tuttuja.

Wentus Blues Band on työpanoksellaan edistänyt blues-/rootsmusiikkiin keskittyvää toimintaa tässä maassa ja tehnyt suomalaista blues-osaamista tunnetuksi maailmallakin. He ovat uransa aikana julkaisseet kahdeksan pitkäsoittoa ja tehneet yli kaksituhatta keikkaa esiintyen viidessätoista eri maassa.

Bändin vierailijoina on Suomea ja Eurooppaa kiertänyt nippu kovan luokan nimiä kuten
Louisiana Red, Eddie Kirkland, Mick Taylor ja Barrence Whitfield. Wentuksen puuhamies, basisti Robban Hagnäs, tunnetaan toimeliaana miehenä, jolla on Suomen parhaat blues-kontaktit ja koko ajan monta rautaa tulessa. Robbanin pyörittämä ohjelmatoimisto DP Agency on ensi keväänä tuomassa näille kulmille ainakin Gene Taylorin, Dr Feelgoodin, Two Timersin ja The Fabulous Thunderbirdsin.

Täysin oman lukunsa tarinassa muodostaa konserttielokuva "
Family Meeting". Sen materiaali on taltioitu WBB:n kaksikymmenvuotista uurastusta juhlistaneissa konserteissa vuonna 2006. Itsessään jo nuo kolme Aleksanterin teatterin show'ta olivat suomalaisen mittapuun mukaan poikkeuksellisen laaja kokonaisuus. Wentuksen vierailijoina nähtiin edellämainittujen solistivieraiden lisäksi muiden muassa Sven Zetterberg, Omar Dykes, Lazy Lester ja Kim Wilson. Heikki Kossin ohjaama elokuva on taidolla toteutettu, laadukas dokumentti ja lämminhenkinen kooste juhlista. Kossin inspiraatioina olivat esimerkiksi D.A. Pennebakerin teokset, mutta "Family Meetingiä" ollaan useassa yhteydessä verrattu Martin Scorsesen legendaariseen "The Last Waltziin".

Wentus Blues Bandista puhuttaessa juttu luiskahtaa helposti nimekkäiden vierailijoiden luettelemiseen. Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että bändi on omillaankin varsin mainio poppoo (viimeisin studiolevy on kevään 2007 "
Agriculture") ja oivallinen valinta ensimmäisen Jemman saajaksi.

Blues Loversin puheenjohtaja
Aarno Rissanen kertoi jo aiemmin, että Jemma tullaan jakamaan vuosittain. Vastaavanlaisilla palkinnoilla on maailmalla pitkät perinteet ja toki sellaiselle Suomenkin yhä kasvavissa bluespiireissä tilaus on. Jemma-palkintopysti on Blues Loversin sihteerin Ari "Nevski" Nevalaisen käsityönä tekemä tyylikäs ja laadukas, pöytätelineellinen puukko.

MARKO AHO


Linkit:
Wentus Blues Band, Blues Lovers

- - - - -

ILMOITUS

Bluesia soittoääneksi Buumi.netistä

Muddy Waters: Hoochie Coochie Man
B.B. King: Sweet Little Angel
Blues Brothers: Soul Man
Eric Clapton: Bell Bottom Blues

- - - - -

Uutisten etusivulle
Blues Loversin puheenjohtaja Aarno Rissanen (vasemmalla) ja Jemmaa kannatteleva
WBB:n Robban Hagnäs olivat muikeina tiistain tilaisuudessa. © Jyrki Kallio