Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2009 Blues-Finland.com
Gov’t Mule Puistobluesiin

26.2.2009

Pääkonserttilavalla jyräävät myös James Hunter ja Ellis Hooks. Suomen neljänneksi suurimman musiikkitapahtuman pääkonsertti pidetään 27. kesäkuuta. Kotimainen avausesiintyjä varmistuu piakkoin.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Puistobluesin pääkonsertissa 27. kesäkuuta esiintyy blues-rockin supertähtikaartiin kuuluva Gov’t Mule. The Allman Brothers Bandista tutun Warren Haynesin (kuvassa toinen oikealta) johtama huippukokoonpano esiintyy kesällä ensimmäistä kertaa Suomessa ja täyttää samalla monen blues-diggarin pitkäaikaisen toiveen. Ennen Mulea Vanhankylänniemen pääkonserttilavalla esiintyvät britti James Hunter ja amerikkalainen Ellis Hooks.

Puistobluesin kesän ohjelmisto on pääkonsertin osalta kotimaista avausesiintyjää vaille valmis. Pääesiintyjiksi kiinnitetyt artistit tekevät tulevan kesän Puistobluesista yhden vuoden merkittävimmistä juurimusiikin tapahtumista Suomessa. Gov’t Mulen nokkamies Warren Haynes on kiistatta yksi tämän hetken parhaita blues-kitaristeja, ja bändi luetaan useasti genrensä parhaimmistoon maailmassa.

Gov't Mulen viimeisimmät levyt ovat "Mighty High" (2007) ja "
High and Mighty" (2006).

Sekä James Hunter että Ellis Hooks ovat pitkän linjan ammattilaisia. Suuremman suosion he ovat saavuttaneet vasta viime vuosien levyillään ja esiintymisillään. Hunter on sielukas  soul- ja blues-äijä. Kriitikot ja yleisö ovat hehkuttaneet hänen voimakasta lauluaan. Hunterin uusin levy on viime vuonna julkaistu albumi "The Hard Way".
 
Ellis Hooks, Alabamasta kotoisin oleva intiaaniäidin ja afroamerikkalaisen isän poika, on viidellä levyllään vakiinnuttanut paikkansa soulin ja bluesin perinteiden ylläpitäjänä ja edistää lahjakkuudellaan niiden jatkuvuutta. Hänen uusimpansa on "
Another Saturday Morning" (2007).
 
Suomen suurin blues-tapahtuma järjestetään perinteisesti Järvenpäässä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tänä vuonna päivämäärät ovat 24. - 28.6. Festivaalijohtaja
Jouni Hyytiäinen on tyytyväinen, koska ohjelmisto voidaan vahvistaa näin hyvissä ajoin.

"Gov’t Mule on ollut jo vuosia meidän toivelistamme kärkinimiä. Puistobluesyleisö ottaa varmasti tämän kiinnityksen hyvänä uutisena vastaan. James Hunter on kerännyt täysiä pisteitä uudella levyllään myös täällä kotimaisessa musalehdistössä, ja Ellis Hooksia pidetään loistavana live-esiintyjänä. Kattaus on meidän mielestämme erittäin hyvä. Mielenkiintoisen kotimaisen kärkiesiintyjänkin pääsemme toivottavasti julkistamaan lähiaikoina."
 
Järvenpään musiikkifestivaalia vietetään tänä vuonna kolmattakymmenettätoista (32) kertaa. Viisipäiväisessä tapahtumassa on tarjolla kymmeniä bändejä keskiviikosta sunnuntaihin pääkonsertissa, iltaklubeilla sekä Blues-kadun ilmaiskonserteissa. Kakarabluussit viihdyttää lapsiperheitä läpi tapahtuman. Ennakkolipunmyynti alkaa Menolipussa ja Lippupalvelussa maaliskuussa.
 
Alun alkujaan paikallisia musiikin ystäviä palvelemaan perustettu festari on kuluneiden vuosien aikana kasvanut Euroopan johtavien bluesfestivaalien joukkoon. Puistoblues oli viime vuonna 120.000 kävijällään Suomen neljänneksi suurin musiikkitapahtuma (Finland Festivals, 2008). Blues-Finland.comin lukijat valitsivat Puistobluesin
vuoden parhaaksi Suomessa järjestetyksi blues-festivaaliksi vuonna 2008.


Linkit:
Puistoblues, Gov't Mule, James Hunter, Ellis Hooks

- - - - -

ILMOITUS

Matkalle Yhdysvaltain etelään? (TEMAmatkat.fi)

- - - - -

Uutisten etusivulle